Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Τώρα κλαις…..γιατί κλαις;;;

Παλιό, δημοφιλές, λαϊκό άσμα. Θα ρωτήσετε τι δουλειά έχει σε μια πολιτική στήλη. Κι όμως, αγαπητοί μου, εδώ έρχεται και κουμπώνει ακριβώς αυτός ο στίχος.

Ας ενθυμηθούμε. Ηλεία, Υμηττός, Πάρνηθα, Γεράνεια, Μάτι, Εύβοια, Τέμπη, Ρόδος, Έβρος, κόβιντ, μάσκες, πλειστηριασμοί, οικονομική ασφυξία, μοιρασιά Αιγαίου, λάθρο επενδυτές και ο’ τι άλλο θα φέρουν. Η Θεσσαλία έχει ξαναπνιγεί από τον Ιανό στο πρόσφατο παρελθόν. Εξαγγέλθηκαν τότε μεγάλες επεμβάσεις αλλά και τεράστια κεφάλαια που όμως ως απεδείχθη δεν προσέφεραν τίποτα στην αντιμετώπιση του θέματος και στις τοπικές κοινωνίες. Και βέβαια σ’ όλη την Ελλάδα διότι από τον κάμπο τρεφόμαστε. Κάποιες τσέπες όμως φούσκωσαν από χρήμα, πράγμα που δυστυχώς γνωρίζουμε άπαντες, αλλά προσπερνάμε αδιάφορα. Συνηθίσαμε βλέπετε στην απάτη και την ρεμούλα.

 

Στον κάμπο λοιπόν , πνίγηκαν άνθρωποι, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, επαγγελματικές εγκαταστάσεις, τα όνειρα των ντόπιων. Πνίγηκαν και τα ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο. Οι ινδιάνοι Απάτσι δεν χαμπάριαζαν τίποτα, τα ελληνικά Απάτσι μουλιάζουν στα νερά. Γέφυρες μυρίων έπεσαν και το Μηχανικό στήνει αυθημερόν μεταλλικές, ευτυχώς. Θυμηθείτε πως κάποτε ο’ τι έφτιαχνε η ΜΟΜΚΑ υπάρχει και λειτουργεί μέχρι σήμερα. Μετα ήρθαν οι εργολάβοι.

Η κυβέρνηση πιστή στις προεκλογικές της εξαγγελίες, προωθεί νομοσχέδιο για γάμους ομοφυλοφίλων. Η νέα ταυτότητα είναι η κερκόπορτα για το ψηφιακό πορτοφόλι. Οι Κροάτες παρελαύνουν και σκοτώνουν. Το παιδί της Κρήτης *πνίγηκε* διότι επιχείρησε να πηδήξει, ενώ το βαπόρι απέπλευσε.

Ναι, είναι αλήθεια πως όλοι μας, βιώνοντας όλα αυτά τα *ξαφνικά* με τραγικές συνέπειες, κλαίμε και οργιζόμαστε. Η κοινή γνώμη εξανίσταται και απειλεί τους πολιτικούς που μόλις εξέλεξε δια ψήφου. Πυρ ομάδων κατά πάντων, εκτός όμως των ίδιων μας. Ουρλιάζετε, χτυπιέστε, αλλά πάλι αυτούς θα ψηφίσετε όπως διαχρονικά και κατά συρροή κάνετε. Όποια υποκρισία!!!;;;

Τώρα, βέβαια, αν πω ότι δεν σας λυπάμαι διόλου, θα ξεσηκωθείτε εναντίον μου και θα μα χαρακτηρίσετε κυνικό, αμοραλιστή, απάνθρωπο, άπονο, άνθρωπο άνευ αξιών και όσα άλλα επίθετα θυμηθείτε. Σας τα επιστρέφω διότι αυτά ακριβώς είναι τα χαρακτηριστικά σας. Εσείς οι ίδιοι προκαλέσατε αυτά τα δεινά, με την μέχρι τώρα πολιτική σας συμπεριφορά. Άλλα η αυτοκριτική δεν είναι εύκολο πράγμα. Ο καθρέφτης στο σπίτι είναι για τις κουστουμιές και το μακιγιάζ. Όταν βρεις το κουράγιο να τον φτύσεις, ίσως κάτι να αρχίσει να αλλάζει. Και μην ακούσω για κοψοχέρηδες. Πάλιωσε το αστείο, ξίνισε.

Δεν είμαι μάντης κακών. Ζω μαζί σας εδώ στον ευλογημένο τόπο, την Ελλάδα μας, που ο αντεθνικός πληρωμένος εσμός των πολιτικών τεράτων, καταστρέφει συστηματικά. Μαζί τους η οικονομική ολιγαρχία των εργολάβων, εφοπλιστών, βιομηχάνων, προέδρων ΠΑΕ, τραπεζιτών, συνδικαλιστών, δημοσιογράφων και άπειρων άλλων τρωκτικών που στερούν την ζωή μας. Δεν λείπουν και οι αυτοδιορισμένοι αντιπρόσωποι του Θεού που προνοούν για τους αδύναμους. Μητροπολίτης στο τρακτέρ ευλογεί τους πονεμένους, αλλά να στείλει νερό ρούχα, τροφή, δεν είδα.

Αν δεν εννοήσετε και είναι επιτακτική ανάγκη, να αλλάξετε τροπάριο, αύριο θα βιώσετε χειρότερες καταστάσεις. Αναβολές δεν χωράνε πλέον και ανυπόστατες δικαιολογίες.

Και το κλάμα θα είναι μόνιμο και διαρκές αφού υπογράψατε γραμμάτια με τους τοπικούς πολιτευτές, βουλευτές και υπουργούς του καθεστώτος που απηνώς σας καταδιώκει. 

 Χρήστος Κράγιας

 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου