Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Η ΕΡΕΥΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ Β3 ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΣΤΟ ΕΛΕΥΣΙΣ ΡΑΔΙΟ 4-9-2020 

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

Το γεωμετρικό θεμέλιο των 27 συμβόλων της ελληνικής γλώσσας

Αν ταξιδέψουμε στο χρόνο, επιστρέφοντας στην αρχαία Ελλάδα, θα γίνουμε μάρτυρες της δημιουργίας ορισμένων εννοιών και ιδεών σχετικά με την πολιτική (Δημοκρατία), πανηγύρια (π.χ. Ολυμπιακοί Αγώνες), μαθηματικά (Ευκλείδειος Γεωμετρία), φιλοσοφία, θέατρο (Ελληνική Τραγωδία), αρχιτεκτονική (Παρθενώνας), μουσική (musica universalis και Pythagorean tuning), στρατηγικές μάχης κ.α.

Όλες αυτές οι έννοιες είχαν ένα θεμέλιο:

Το γεωμετρικό θεμέλιο των 27 συμβόλων της ελληνικής γλώσσας, που προέρχονται από τα κύρια σύμβολα Άλφα και Ωμέγα που απεικονίζονται στην εικόνα που επισυνάπτεται.

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

ΗΡΙΔΑΝΟΣ – Ο ΝΟΥΣ ΤΗΣ ΗΡΙΔΑΣ

ΑΝ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΡΙΔΑΝΟ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΥΣ ΤΗΣ ΗΡΙΔΑΣ. ΗΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΕΙΡΙΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΡΙΔΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΥΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΩΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. ΑΡΑ, Ο ΝΟΥΣ ΤΗΣ ΗΡΙΔΑΣ! ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΤΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΕΧΕΙ Ο ΗΡΙΔΑΝΟΣ?


ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ: ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ: ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟΗ συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών έχει ξεπεράσει τα όρια της αυτοθυσίας προς τον σκοπό της οικονομικής διάσωσης της χώρας. Ωστόσο, συνεχίζεται η επιβολή νέων μέτρων (ασφαλιστικό – φορολογικό), που πλέον πλήττουν τον πυρήνα της αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολιτών.


Ήταν 3 Σεπτεμβρίου 1843 και ο λαός απαιτούσε Σύνταγμα

Η μέρα που ο Όθωνας αναγκάστηκε να βγει στο παράθυρο για να αντιμετωπίσει τους επαναστατημένους Έλληνες. 

  

Ήταν 3 Σεπτεμβρίου 1843 και ο λαός απαιτούσε Σύνταγμα 

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΛΑΣΠΩΣΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΣ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥΣ

ΦΕΚ 154/Α/10-10-2019
Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών «Repsol Exploracion S.A.» και «Ελληνικά Πετρέλαια Ανώνυμη Εταιρεία» για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή «Ιόνιο», Δυτική Ελλάδα.

159 ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΓΙΝΑΝ ΔΟΜΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ - ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΕΣ

ΜΕΣΑ ΣΕ 159 ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ-ΓΥΜΝΑΣΙΑ) ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΑΝ ΔΟΜΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (ΔΥΕΤ) ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2020-2021.... ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΓΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΙΣ ΜΥΚΗΝΕΣ. ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΞΕΣΠΑΣΕ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Τις φθορές που προκάλεσε η πυρκαγιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και η οποία τέθηκε υπό μερικό έλεγχο χθες το βράδυ αποτυπώνουν φωτογραφίες. Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού οι περιοχές που επλήγησαν εντός του αρχαιολογικού χώρου είναι η Ανατολική Πτέρυγα του Ανακτόρου, οι Βόρειες Αποθήκες, η περιοχή του αρχαϊκού ναού στην κορυφή του λόφου, η άνω δυτική κλιτύς της Ακρόπολης, η ΝΔ Συνοικία και η περιοχή του Θρησκευτικού Κέντρου των Μυκηνών.