Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Βουτιά στο κενό





«Ελεύθερη πτώση» φαίνεται να έκανε ο δείκτης του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων από το 2009 μέχρι το 2021 κατά 31 μονάδες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και της Ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας EUROSTAT.

Τα στοιχεία που δείχνουν την κατακόρυφη πτώση του βιοτικού επιπέδου αφορούν 37 χώρες της Ευρώπης που βιώνουν την οικονομική (και όχι μόνο) κρίση που εμφανίστηκε σε εμάς το 2009.

Μεταξύ του 2009 και του 2021, παρατηρούμε ενδεικτικά άνοδο της Ισλανδίας κατά 17 θέσεις στην κατάταξη μεταξύ των 37 χωρών, την Λιθουανία και την Ρουμανία να αναβαίνουν κατά 7 και 6 θέσεις αντίστοιχα, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση είχε η Ελλάδα κατά 9 θέσεις στην κατάταξη, ακολουθούμενη από τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη που υποχώρησε κατά 7 θέσεις και την Αυστρία που υποχώρησε κατά 5 θέσεις.

Γνώση και από-γνωση






Ο κόσμος διψά για ενημέρωση ή για κουτσομπολιό; Και αν διψά για ενημέρωση, πόσο σωστά και δίκαια διαχειρίζεται την ενημέρωση αυτή;

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τον τρόπο που μας ενημερώνουν κανάλια και site και φυσικά τον τρόπο που διαχειριζόμαστε την πληροφορία που πήραμε.

Είναι γεγονός πως ειδικά τα τελευταία χρόνια, ο πολίτης ανά τον κόσμο ενδιαφέρεται περισσότερο να είναι ενήμερος για θέματα που συμβαίνουν στη χώρα του, στη πόλη του, στον κόσμο. Αυτό αντιλαμβάνεστε πως δεν συνέβη από μόνο του. Εκατοντάδες γεγονότα έχουν φέρει «κοσμικές» αλλαγές και οι περισσότεροι έχουν αντιληφθεί πως πρέπει πλέον να γνωρίζουν και όχι απλά να πιστεύουν.

Γεγονός είναι επίσης, πως δεχόμαστε εκατομμύρια πληροφορίες, ειδικά από το διαδίκτυο (Υπερπληροφόρηση) μη γνωρίζοντας την εγκυρότητα τους. Το ίδιο συμβαίνει φυσικά και από τα ΜΜΕ με λίστα ή χωρίς. Μας δείχνουν την ίδια είδηση με μια διαφορετική οπτική, καταλήγοντας στον ίδιο παρονομαστή τελικά.

Τα νέα και οι ειδήσεις που μας δείχνουν, αν έχετε παρατηρήσει, ολοένα και γίνονται χειρότερα. Σαν να απομακρυνόμαστε αρκετά από την πραγματική μας φυσιολογία και τις μέρες που υπήρχαν και ευχάριστες ειδήσεις. Κάποια εποχή (προ κρίσης) υπήρχε μια σχετική αναλογία σε «κακές» και «καλές» ειδήσεις. Τώρα πια δεν βλέπεις κάτι το καλό, το δίκαιο. Τα αθλητικά ίσως, αλλά και αυτό ανάλογα με τι ομάδα είσαι, θα σε πιάσουν τα «διαόλια» σου. Τώρα μας προβάλλουν συνεχώς για πολέμους (Ουκρανία, Τουρκία, Συρία κ.α.), βιασμούς, δολοφονίες, οικονομική κρίση και θανάτους. Αδιέξοδα παντού. Οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά, επαγγελματικά.

Κάποιοι συμπολίτες μας, από την άλλη, εμπιστεύονται (πιστεύουν) συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, σε βαθμό εθισμού. Όμως για όλους έχει την ίδια συνέπεια. Έτσι νιώθουν πολλές φορές ανήμποροι να αντιδράσουν και έτσι στεναχωριούνται, πιέζονται ψυχικά και οδηγούνται σε απόγνωση. Μελέτη του περιοδικού Health Communication (Αύγουστος 2022) υποστηρίζει ότι τα άτομα με εθισμό στις ειδήσεις είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από στρες, άγχος και κακή κατάσταση της υγεία τους.

Η διαρκής έκθεση σε ειδήσεις μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση συνεχούς εγρήγορσης και να δημιουργήσει την εντύπωση ότι ο κόσμος μας είναι άσχημος και επικίνδυνος. Όχι πως δεν είναι.

Τα μονοπάτια που μας οδηγεί αυτού του είδους η ενημέρωση, είναι δαιδαλώδη και τελικά ατέρμονα. Χωρίς σωστή ενημέρωση και έρευνα, μένουν οι περισσότεροι στο «μη χείρον βέλτιστον».

Αυτό οφείλεται στην αντίληψη και τη γνώση που έχει αποκτήσει ο καθένας μας, και φυσικά στην έρευνα που έχει κάνει σε μια συγκεκριμένη είδηση.

Αυτό είναι και το σημείο όπου μας έχει κερδίσει πραγματικά το καθεστώς. Ελλιπής πληροφόρηση, ελλιπής κρίση. Διαστρέβλωση της αλήθειας.

Εκείνοι κάνουν τελικά τη διαχείριση της είδησης και κρύβουν ή εμφανίζουν αναλόγως τι τους εξυπηρετεί. Προπαγανδίζοντας και δείχνοντας μόνο ότι θέλουν εκείνοι.

Έτσι πολλοί από τους συμπολίτες μας, ανήμποροι να αντιδράσουν στις ορέξεις των καθοδηγητών τους, κάνουν πολλές φορές κακό στον ίδιο τους τον εαυτό (Αυτοκτονίες-ψυχοφάρμακα κ.ο.κ).

Παλιά τακτική του καθεστώτος, να δημιουργεί το πρόβλημα, το όποιο πρόβλημα και να φέρνει δικές του έτοιμες λύσεις, που τελικά μας κάνουν να μένουμε άπραγοι χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα και ουσιαστική λύση. Βοηθάει φυσικά και η παραπλάνηση που δημιουργούν. Για παράδειγμα, έχουν πρώτη είδηση ένα μεμονωμένο τραγικό γεγονός, και παράλληλα κάνουν κάτι ακόμα πιο τραγικό για το σύνολο της κοινωνίας.

Πώς θα ένιωθες όμως αν ήξερες πως δεν μπορείς να αποτύχεις. Ότι δηλαδή υπάρχει μια οριστική λύση για όλα τα προβλήματα που βιώνουμε σήμερα.




Αν ήξερες δηλαδή πως η πολιτεία μπορεί να λειτουργήσει αρμονικά και υπέρ όλων υμών.

Μα πως θα μου πει κάποιος; Τι μπορεί να αλλάξει και εγώ να είμαι συμμέτοχος σε αυτό;

Είναι μια πολύ καλή ερώτηση αρχικά θα πούμε, που τίθεται τελευταία από πολλούς στεναχωρημένους, ανήμπορους συμπολίτες μας. Και είναι λογικό. Μιας και έτσι όπως είναι δομημένο το καθεστώς, ο πολίτης είναι αχρείαστος. Μια μέρα μονάχα στις εκλογές, μας χρειάζονται, εικονικά βέβαια μιας και τα αποτελέσματα έχουν βγει πριν την καταμέτρηση, αλλά έστω και τυπικά, πρέπει να τους δώσουμε την εντολή να πράξουν τα ίδια και χειρότερα όπως όλα δείχνουν.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για την Ελλήνων πολιτεία. Μια πολιτεία ανθρώπων που συνυπάρχουν με κοινό νου (κοινωνία) που διέπεται από ένα αξιακό σύστημα.

Ένα αξιακό σύστημα όχι άγνωστο σε εμάς, αλλά σίγουρα ξεχασμένο, κοιμισμένο αν θέλετε.

Μα με αξίες πως θα φάμε… Θα ρωτήσει κάποιος.



Το οικονομικό θέμα είναι λυμένο. 600 δις κατατεθειμένα στο όνομα μας βρίσκονται στους τελευταίους 6 κρατικούς προϋπολογισμούς περιμένοντας την αποδοχή του κράτους. 2.3 τρις για έργα πραγματικής ανάπτυξης περιμένουν να εκταμιευθούν για να δώσουν εργασία και χρήμα σε όλους. Το αξιακό όμως είναι πιο σημαντικό ακόμα.

Αυτό έχει χαθεί στην πραγματικότητα και βλέπουμε μόνο άδικες ειδήσεις για το σύνολο αλλά και για μεμονωμένα πρόσωπα. Αυτά έχουν χαθεί και βλέπουμε συνέχεια τελευταία βιαστές – παιδοβιαστές – δολοφόνους – κλέφτες, απατεώνες και φυσικά πολιτικούς που δεν έχουν καμία αξία καμία ηθική.

Χαθήκαν οι αξίες, χαθήκαμε και εμείς !!!

Η μοναδική λύση βρίσκεται μέσα μας. Στην νόηση μας και την αντίληψη μας. Όταν αντιληφθούμε πως δεν τους χρειαζόμαστε γιατί μόνο κακό και άδικο παράγουν. Τότε θα κατανοήσουμε την δική μας δύναμη.

Τότε όλοι ενωμένοι και εφόσον έχουμε γίνει πολίτες με αξίες και αρχές, θα δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερες πολιτείες, που με την σειρά τους, θα δημιουργούν άξιους πολίτες.

Έτσι θα επαναφέρουμε και την πραγματική αφθονία. Που εκεί δεν χωράνε στεναχώριες και λανθασμένες επιλογές.

Όλα είναι ένα κλικ. Μια αόρατη μεμβράνη που μας χωρίζει από την ευδαιμονία.
Σπάστην!!!






Σύνταξη: Καλλέργης Ηλίας




ΠΗΓΗ

esykpda.blogspot.com/2022/10/blog-post_20.html

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Μήπως τελικά κυβερνούν οι Φαρμακευτικές εταιρείες με τη συνενοχή πολλών;



Περί φαρμακευτικών εταιρειών ο λόγος, για άλλη μια φορά, μια και στη συνέντευξη τύπου Ευρωβουλευτών από διάφορες χώρες και πολιτικές ομάδες, στο βίντεο πάνω, δεν κρύβεται καθόλου η αγανάκτησή τους για την άρνηση παρουσίας του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά, στην επιτροπή που έχει συστηθεί στην Ευρωβουλή σχετικά με τις συμβάσεις των φαρμακευτικών εταιριών και τη διαχείριση της πανδημίας.
Κι εδώ θέλουμε να τονίσουμε όχι την αποτελεματικότητα ή όχι του εμβολίου κατά του ιου Covid-19 αλλά την μη αποτελεσματικότητα της μεγαλύτερης σε εμπλοκή φαρμακευτικής εταιρείας με αυτό, της Pfizer, της οποίας ο υπεύθυνος (C.E.O.), Άλμπερτ Μπούρλα, αρνήθηκε να παρευρεθεί και να δώσει απαντήσεις.


Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει μάλιστα ο τρόπος επικοινωνίας μεταξύ της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τον C.E.O. της Pfizer, η οποία ήταν μέσω προσωπικών μυνημάτων κειμένου, παρακάμπτοντας κάθε διαφάνεια σύμφωνα και με τον ίδιο τον κανονισμό διαφάνειας της Ευρωπαικής Ένωσης και του ελεγκτικού συνεδρίου της Ευρωπαικής Ένωσης. Στη θέση του μάλιστα ο κύριος Μπούλα έστειλε την κυρία Σμολ, η οποία δεν απάντησε τις σημαντικές ερωτήσεις των Ευρωβουλευτών, όπως η τιμολογιακή πολιτηκή της εταιρείας και η δημοσιοπoίηση των αναφορών κλινικών δοκιμών του εμβολίου για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητά του.
Αναπάντητο φυσικά έμεινε και το ζήτημα αύξησης της θνησιμότητας στις Ευρωπαϊκές χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat τον Ιουλίου 2022.
Μάλιστα στην συνάντηση της επιτροπής οι απεσταλμένοι των φαρμακευτικών έκαναν παρατηρήσεις στα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως "Γιατί τα ρωτάτε αυτά;" !!!!! Τίθεται μάλλον πολύ μεγάλος προβληματισμός για το ποιος τελικά κυβερνάει!

Συνοψίζοντας τους προβληματισμούς μας, το εξής το ερώτημα ενός εκ των Ευρωβουλευτών θα έπρεπε να μας βάλει τουλάχιστον σε σοβαρές σκέψεις, για το ρόλο των φαρμακευτικών σε παγκόσμιο επίπεδο:

"H εταιρεία Pfizer υπέβαλε μία κλινική δοκιμή που ξεκίνησε στις 14 Ιανουαρίου 2020. Πως ήταν δυνατόν να μάθουμε εμείς όλοι (ο κόσμος) τον Δεκέμβριο του 2019 ότι υπάρχει ένας Covid ή κορωνοϊός, όπως τον αποκαλούν στην Κίνα. Στις 11 Ιανουαρίου 2020 η Κινεζική κυβέρνηση δημοσιοποίησε τα δεδομένα DNA ή ένα τμήμα τους στο κοινό, και τρεις μέρες αργότερα η Pfizer ξεκίνησε ήδη τις κλινικές δοκιμές για αυτό το εμβόλιο. Πώς είναι αυτό δυνατόν;"...


Συντάκτης Άρθρου: Α. Αποκρεμιώτη