Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Σε χιλιάδες μηνύσεις και αγωγές προχωρούν οι κάτοικοι της Ευβοιας -Συγκλονιστική μαρτυρία από την Εύβοια

 Συγκλονιστική μαρτυρία από την Εύβοια – σε χιλιάδες μηνύσεις και αγωγές προχωρούν οι κάτοικοι

«Κάψανε ένα νομό με μηδέν μποφόρ! Όχι δεν θα μας βγάλουν άλλο διάγγελμα, εμείς θα το βγάλουμε το διάγγελμα στην Εύβοια»

Γιώργος Μπλουκίδης, ξενοδόχος από τη Λίμνη Ευβοίας.

«Δεν έχουν σχέδιο επιχειρησιακό. Έχουν μόνο σχέδιο εκκένωσης. Το ξενοδοχείο μου κάηκε ολοσχερώς. Καταστράφηκε. Είναι για κατεδάφιση» είπε με απελπισία, ενώ κατέδειξε την ανυπαρξία σχεδιασμού λέγοντας πως «το επιτελείο που έχει έρθει εδώ, ήρθε με αποστολή να κάψει το νησί και τα έχει καταφέρει μία χαρά.

Αυτοί δεν μπορούν να διοικήσουν ούτε αγέλη με λυκόπουλα. Πρέπει να καθαιρεθούν άμεσα. Είναι επικίνδυνοι. Δεν άκουσαν καν τον περιφερειάρχη που ζήτησε να προφυλαχθεί η είσοδος της ρεματιάς για να μην φτάσει η φωτιά στη Λίμνη. Παραμερίστηκε ο δήμαρχος, παραμερίστηκε ο περιφερειάρχης, παραμερίστηκαν όλοι κι ανέλαβαν κάποιοι οι οποίοι γυρνούν με κάτι μπλε φωτάκια γύρω γύρω».

Οι κάτοικοι πήραν στα χέρια τους την πυρόσβεση

«Χθες δεν επιχείρησε κανένα μέσο. Από τις ειδήσεις έλεγαν πως επιχειρούν δέκα αεροσκάφη και εμείς βλέπαμε πως δεν επιχειρεί κανένα. Ένα Σινούκ με ένα καλάθι έριχνε ανά δίωρο μία καλαθιά νερό σε ένα μέτωπο 100 χιλιομέτρων» είπε χαρακτηριστικά. «Το μόνο που κάνουν είναι να εκκενώνουν, αλλά ό,τι εκκένωσαν κάηκε. Απέκλεισαν τους ρετσινάδες και τους μελισσοκόμους που γνωρίζουν τον τόπο και γνωρίζουν από πού θα μπορούσε να αναχαιτιστεί η φωτιά. Ήρθαν πυροσβεστικά από αλλού και οι πυροσβέστες δεν είχαν καν πληροφορίες από τους ασυρμάτους για το πού βρίσκονται οι κρουνοί.

Τους παίρναμε εμείς με τα μηχανάκια και τους πηγαίναμε στους κρουνούς να γεμίσουν τα πυροσβεστικά τους. Έφτασαν σε σημείο οι άνθρωποι των χωριών να κατεβάζουν με το ζόρι τους οδηγούς των πυροσβεστικών για να αναλάβουν οι ίδιοι την πυρόσβεση»

«Είκοσι χιλιάδες υπογραφές θα μαζευτούν για τις αγωγές που θα γίνουν και για τις εισαγγελικές παραγγελίες τις επόμενες ημέρες. Εμείς πλέον θα πούμε τί θα γίνει. Όχι, δεν θα μας βγάλουν άλλο διάγγελμα. Εμείς θα το βγάλουμε το διάγγελμα. Από εδώ, στην Εύβοια».

 ΠΗΓΗ

2 σχόλια:

  1. Ποτέ δεν υπήρξε σχέδιο για την άμοιρη Ελλάδα μας. Πάντα σχέδια για την καταστροφή όπως στα Γεράνεια τα κάψανε για να φυτρώσουν Ανεμογεννήτριες. Τι άλλο περιμένουμε από άτομα πού δεν μπορεί να είναι Έλληνες πού δεν πονάνε τον τόπο. Ξέρουν κάθε χρόνο η χώρα καίγεται και ποτέ δεν κάνουν σχέδιο πρόληψης. Μόνο για τα εμβόλια γιατί τα Cabalakia θα μαζέψουν 4.3 τρισεκατομμύρια από τον πλανήτη. Πρέπει να τους εξω πετάξουμε από πάνω μας γιατί στο τέλος θα μας κάψουν όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι είναι στο κόλπο δήμαρχοι αντιδήμαρχοι περιφερειάρχες αντιπεριφερειάρχες μην πιστεύετε τίποτα όλοι είναι στο κόλπο διαφορετικά δεν θα πάρουν το χρίσμα από τον άχρηστο τον Μητσοτάκη και σένα Δεν φτάνει που είναι ο ίδιος άχρηστος έχει μαζέψει και όλους τους άχρηστους που υπάρχουν χαρδαλιά χαρδαλιά και πώς τα λένε τα υπόλοιπα μένει μόνο επικίνδυνη είναι προδότες με όλη τη σημασία της λέξεως όλοι τους 301 είναι όλοι για κρέμασμα στο Σύνταγμα μηδενός Εξαιρουμένων

    ΑπάντησηΔιαγραφή