Σάββατο 16 Απριλίου 2022

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 10 ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΝΑΟΙ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ



Ο Παρθενώνας αποτελεί το λαμπρότερο μνημείο της Αθηναϊκής πολιτείας και τον κολοφώνα του δωρικού ρυθμού. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 448/7 π.Χ. και τα εγκαίνια έγιναν το 438 π.Χ. στα Μεγάλα Παναθήναια, ενώ ο γλυπτός διάκοσμος περατώθηκε το 433/2 π.Χ. Σύμφωνα με τις πηγές, οι αρχιτέκτονες που εργάστηκαν ήταν ο Ικτίνος, ο Καλλικράτης και πιθανόν ο Φειδίας, που είχε και την ευθύνη του γλυπτού διάκοσμου. Είναι ένας από τους λίγους ολομάρμαρους ελληνικούς ναούς και ο μόνος δωρικός με ανάγλυφες όλες του τις μετόπες. Πολλά τμήματα του γλυπτού διακόσμου, του επιστυλίου και των φατνωμάτων της οροφής έφεραν γραπτό διάκοσμο με κόκκινο, μπλε και χρυσό χρώμα. Χρησιμοποιήθηκε πεντελικό μάρμαρο, εκτός από το στυλοβάτη που κατασκευάστηκε από ασβεστόλιθο.


Ναός του Δία στην Κυρήνη

ΣΕΙΡΙΟΣ Ο ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΝΑΩΝ

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΚΟΜΗ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΣ,ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ,ΟΜΟΝΟΗΣΗ, ΕΠΙΓΝΩΣΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ, ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΜΗΤΡΑΣ,ΤΟΝ ΝΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΚΡΙΒΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ, ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΑΡΚΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΥΤΤΑΡΑ.

ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ,ΤΗΝ ΜΗΤΡΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΩΣ, ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΤΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΕΙΡΙΟΣ, Η ΜΗΤΡΑ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ, ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΟΥΣ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΟΥΣ,ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ,ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
 

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΧΤΙΣΟΥΝ,
ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΝΑΟ,ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΩΝ ΝΑΩΝ