Σάββατο 2 Μαΐου 2020

ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ;


ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ;

ΠΩΣ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ;

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ Η ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ "ΚΛΕΙΣΟΥΝ" ΤΙΣ "ΒΑΝΕΣ" ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟΤΟΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ "ΤΙΝΑΞΟΥΝ" ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΑΤΑΚΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΕΙΑ ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.

ΤΟ 2012 ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΤΕ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΕΙΑ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ 600ΔΙΣ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΤΗΣΙΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΣΕ Φ.Ε.Κ.

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΑ 600ΔΙΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ "ΠΑΓΩΣΕ" ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΊΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΑΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΣΟΙ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΕΣΤΑΙ ΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΕ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ.

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΙΛΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ; ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΣΝΑΦΕΡΕΣΤΕ; 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ 2008 ; 
ΤΟΥ 2010; ΤΟΥ 2012; ΤΟΥ 2020;

ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ;

ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΣΑΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ; 

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΤΗΣΕΤΕ;

Η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ:

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗ ΘΕΣΗ ΟΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΞΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΝΌΜΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΠΕΙΡΗ ΑΦΘΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΠΕΙΡΑ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ
  
ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ 

ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 02-05-2020

ΑΔΩΝΗΣ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟ ΤΟ 2010!! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ?? Κατι δεν παει καλα..

ΑΔΩΝΗΣ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟ ΤΟ 2010!! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ?? Κατι δεν παει καλα..

ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΟΤΙ “ΠΑΙΧΤΗΚΑΝ” ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ.. ΤΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΑΝ??? ΤΩΡΑ??? ΤΙ ΠΑΙΧΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΝΙΚΟΥ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ??? ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ “ΜΑΣΚΕΣ” ???



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:





Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΤΗΡΕΙΤΑΙ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;


Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Ε.ΣΥ. - ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛΕΥΣΙΣ ΡΑΔΙΟ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 19-20 ΜΑΙΟΥ 1998 ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 80,4% ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΟ 8 ΑΡΘΡΑ ΤΑ ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΟΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΠΡΑΞΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΤΑ ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΘΑΛΑΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΕΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΘΕΣΗ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟΣ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑΝ ΟΣΑ ΕΠΡΕΠΕ Ο ΜΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΚΕΣ ΕΔΩΣΕ 15 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΕΜΑΧΙΑ ΔΩΡΕΑΝ


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ: ΕΦΟΣΟΝ Η ΜΑΣΚΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ;


ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΠΑΝΤΑ ΠΩΣ "ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΚΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΔΩΣΕ 15 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΩΡΕΑΝ".


ΠΗΓΗ

Τους πρόδωσαν τα ανοιχτά μικρόφωνα; Ειπώθηκε πως ο COVid-19 είναι απάτη στην αίθουσα τύπου του Λευκού Οίκου


Ο Ρεπόρτερ του Λευκού Οίκου και ο Φωτογράφος του συζητούν μια για μια επιδημιολογική μελέτη που θέτει το ποσοστό θανάτου των ΗΠΑ περίπου ίσο με εκείνο της γνωστής γρίπης.

Αυτά όλα στο παρασκήνιο φυσικά, γιατί όταν “φώτα ανάβουν” και κάνουν το γύρισμα λένε για το πόσο επικίνδυνος είναι ο ιος και τα σχετικά που ακούμε κι εμείς εδώ στην Ελλάδα!

Σε μία στιγμή ακούγεται ο Τζον Ρόμπερτς (John Roberts) ο Καναδο-Αμερικανός δημοσιογράφος που εργάζεται επί του παρόντος στο Fox News Channel, και είναι επικεφαλής ανταποκριτής του Λευκού Οίκου να λέει:  Oπότε ήταν μία απάτη!
Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ

Λαγκάρντ: Υφεση έως 12% στην Ευρώπη - Πρόσθετα μέτρα στήριξης των τραπεζών


Η κατάσταση δεν έχει προηγούμενο, τονίζει η επικεφαλής της ΕΚΤ


Συνεχίζει να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία προειδοποιεί για ύφεση έως 12% στην ευρωζώνη φέτος και ζητεί συντονισμένη αντίδραση από τις κυβερνήσεις. Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης η έγκριση από την πλευρά της ΕΚΤ νέων μέτρων διευκόλυνσης για τον τραπεζικό δανεισμό, αλλά και η ετοιμότητά της για αύξηση των έκτακτων αγορών ομολόγων (QE) αν κριθεί αναγκαίο.


Υφεση χωρίς προηγούμενο

Tα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού έχουν παγώσει την οικονομική δραστηριότητα σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης και την υπόλοιπη υφήλιο, τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, υπογραμμίζοντας πως η νομισματική ένωση είναι αντιμέτωπη με μία συρρίκνωση που δεν έχει προηγούμενο σε καιρό ειρήνης.
Όπως είπε, στο πρώτο τρίμηνο του 2020 που ήταν μερικώς μόνον επηρεασμένο από τον κορoνοϊό, το ΑΕΠ της ευρωζώνης μειώθηκε κατά 3,8% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2019. Η ίδια προϊδέασε για μια πολύ βαθιά ύφεση στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, λέγοντας πως θα υπάρχει μια πιο καθαρή εικόνα για τη συρρίκνωση της οικονομίας τον Ιούνιο.
Η Λαγκάρντ επισήμανε ότι με βάση τις προβλέψεις των οικονομολόγων της ΕΚΤ, το ΑΕΠ της ευρωζώνης μπορεί να συρρικνωθεί φέτος κατά 5% ως 12%. Καθώς θα αίρονται τα περιοριστικά μέτρα, η οικονομική δραστηριότητα θα ανακάμψει, αλλά η ταχύτητα και το μέγεθος της είναι εξαιρετικά αβέβαια, τόνισε.

Χρειάζονται περισσότερα από τις κυβερνήσεις

Η πρόεδρος της ΕΚΤ καλωσόρισε τα μέτρα που έλαβαν οι κυβερνήσεις και οι θεσμοί της ευρωζώνης για τη στήριξη των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, αλλά υπογράμμισε πως χρειάζεται πιο συντονισμένη δράση για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Παράλληλα, η Λαγκάρντ ανέφερε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο είναι αποφασισμένο να συνεχίσει να στηρίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ώστε να διασφαλίσει τη μεσοπρόθεσμη σταθερότητα των τιμών. Ειδικότερα, σημείωσε ότι η ΕΚΤ είναι διατεθειμένη να κάνει περισσότερο όσον αφορά τις αγορές στοιχείων ενεργητικού.
Όπως ανέφερε, από τις αρχές Μαρτίου η ΕΚΤ αγοράζει ομόλογα μέσω του νέου έκτακτου προγράμματος Pandemic Emergency Purchase Programme (PEPP), συνολικού μεγέθους 750 δισ. ευρώ. Οι αγορές αυτές θα συνεχιστούν με ευέλικτο τρόπο σε όλες τις κατηγορίες ενεργητικού και τις χώρες.
«Θα συνεχίσουμε τις καθαρές αγορές στοιχείων ενεργητικού μέσω του PEPP ωσότου το Διοικητικό Συμβούλιο κρίνει ότι η φάση της κρίσης του κορονοϊού έχει παρέλθει, αλλά σε κάθε περίπτωση ως το τέλος του έτους» διευκρίνισε. Επιπλέον, τόνισε, η ΕΚΤ θα συνεχίσει τις αγορές μέσω του προγράμματος APP με μηνιαίο ρυθμό 20 δισ. ευρώ, μαζί με τις επιπρόσθετες αγορές 120 δισ. ευρώ, ως το τέλος του έτους.
«Συνεχίζουμε να αναμένουμε ότι οι μηνιαίες καθαρές αγορές μέσω του APP θα διαρκέσουν για όσο καιρό χρειαστεί για να ενισχύσουμε τον υποστηρικτικό αντίκτυπο των επιτοκίων μας, και θα διακοπούν λίγο προτού αυξήσουμε τα επιτόκια της ΕΚΤ» πρόσθεσε.
«Την ίδια στιγμή, στο τρέχον τάχιστα μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον, το Διοικητικό Συμβούλιο παραμένει πλήρως δεσμευμένο να κάνει ότι είναι αναγκαίο εντός της εντολής του για να στηρίξει όλους τους πολίτες στην ευρωζώνη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Αυτό αφορά πρωτίστως τον ρόλο μας στο να διασφαλιστεί ότι η νομισματική μας πολιτική μεταδίδεται σε όλα τα μέρη της οικονομίας και σε όλες τις χώρες με γνώμονα την εντολή για σταθερότητα των τιμών».
«Είμαστε, συνεπώς, πλήρως προετοιμασμένοι να αυξήσουμε το μέγεθος του PEPP και να προσαρμόσουμε τη σύνθεση του, κατά όσο και για όσο χρειαστεί. Σε κάθε περίπτωση το Διοικητικό Συμβούλιο είναι έτοιμο να προσαρμόσει όλα τα εργαλεία του με τον δέοντα τρόπο, για να διασφαλίσει ότι ο πληθωρισμός κινείται προς τον στόχο με βιώσιμο τρόπο, σε ευθυγράμμιση με τη δέσμευση για συμμετρία» επισήμανε η Κριστίν Λαγκάρντ.




«Όχι» αστυνομικών σε έλεγχο πολιτών – πρόστιμα για τις μάσκες

Ανακοίνωση σχετικά με τον έλεγχο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τους πολίτες και την επιβολή προστίμων 

  

Ανακοίνωση σχετικά με το νέο «πάρεργο» που ανατίθεται στην Ελληνική Αστυνομία και αφορά στον έλεγχο της χρήσης μασκών από τους πολίτες εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. 



Tο «κυνηγητό» που προωθείται θα έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα την δημιουργία εντάσεων μεταξύ πολιτών-Αστυνομικών, επισημαίνει μεταξύ άλλων η Ένωση προσθέτοντας ότι άλλωστε, οι Αστυνομικοί είναι φύσει αδύνατον να προστρέχουν σε κάθε σημείο που κάποιος πολίτης εντοπίζεται να μην φορά μάσκα. Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει όλο το Σώμα να παραγκωνίσει σημαντικότερα καθήκοντα, όπως τονίζουν. «Πότε επιτέλους θα σταματήσει αυτή η ατελείωτη κατασπατάληση δυνάμεων σε πάρεργα και θα ασχοληθούμε ολοκληρωτικά με την πάταξη της εγκληματικότητας;», διερωτώνται, ενώ τονίζουν ότι η Πολιτεία θα πρέπει να χορηγεί δωρεάν μάσκες σε όλους όσους εισέρχονται στα ΜΜΜ και στις δημόσιες υπηρεσίες, τοποθετώντας σε ευκρινή σημεία ικανό απόθεμα αυτών. «Διαφορετικά, είναι εκ προοίμιου βέβαιο ότι πολλοί συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στη νέα υποχρέωση», όπως αναφέρουν.


Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους

Η προσφιλής τακτική της Πολιτείας που μετατρέπει τον Αστυνομικό σε «παιδί για όλες τις δουλειές», αυτή τη φορά εφαρμόζεται για τον έλεγχο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τους πολίτες και την επιβολή προστίμων.


Όσο η χώρα ταλανίζεται από την πανδημία και η ελληνική κοινωνία προσπαθεί να βρει τους ρυθμούς της πάνω σε νέα πατήματα, οι Έλληνες Αστυνομικοί θα υποχρεωθούν να βεβαιώνουν υψηλά πρόστιμα σε πολίτες που δεν θα φορούν μάσκα. Σαν να μην έφταναν τα αναρίθμητα καθήκοντα που βαραίνουν τις πλάτες των συναδέλφων μας. Ενδεικτικά, θα υπενθυμίσουμε ότι μόνο το τελευταίο διάστημα, η Αστυνομία είναι υπεύθυνη (εκτός των μόνιμων αρμοδιοτήτων που πηγάζουν από την αποστολή της) για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, τη φύλαξη των συνόρων, τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος και την εφαρμογή των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού.


Κι ερχόμαστε να ρωτήσουμε «η προσωπική ευθύνη των πολιτών έχει ημερομηνία λήξης;». Γιατί μετά από τόσες διαφημιστικές καμπάνιες και ισχυρές συστάσεις προς τους πολίτες για την τήρηση της προσωπικής υγιεινής, η Αστυνομία πρέπει να πάρει τον ρόλο του «μπαμπούλα» και να βεβαιώνει παραβάσεις για ένα ζήτημα που όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, δεν αποτελεί την μοναδική ικανή και αναγκαία συνθήκη προστασίας της υγείας μας;


Όταν το πλύσιμο των χεριών, τα αντισηπτικά, η τήρηση αποστάσεων και ο μη συγχρωτισμός είναι το ίδιο σημαντικά, το «κυνηγητό» που προωθείται θα έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα την δημιουργία εντάσεων μεταξύ πολιτών-Αστυνομικών. Άλλωστε, οι Αστυνομικοί είναι φύσει αδύνατον να προστρέχουν σε κάθε σημείο που κάποιος πολίτης εντοπίζεται να μην φορά μάσκα. Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει όλο το Σώμα να παραγκωνίσει σημαντικότερα καθήκοντα.


Και αναρωτιόμαστε, πότε επιτέλους θα σταματήσει αυτή η ατελείωτη κατασπατάληση δυνάμεων σε πάρεργα και θα ασχοληθούμε ολοκληρωτικά με την πάταξη της εγκληματικότητας;


Επίσης, δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι για να εξασφαλιστεί η καθολική χρήση μασκών στα ΜΜΜ και στις δημόσιες Υπηρεσίες, πρέπει να διευκολυνθούν οι πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τις προμηθευτούν. Ειδικότερα, η Πολιτεία θα πρέπει να χορηγεί δωρεάν μάσκες σε όλους όσους εισέρχονται στα ΜΜΜ και στις δημόσιες υπηρεσίες, τοποθετώντας σε ευκρινή σημεία ικανό απόθεμα αυτών. Διαφορετικά, είναι εκ προοίμιου βέβαιο ότι πολλοί συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στη νέα υποχρέωση.


Πλέον, η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί υπεύθυνη στάση από όλους, με έργα κι όχι με λόγια. Γιατί σήμερα, ο Έλληνας Αστυνομικός δικαίως νιώθει ο παρίας του συστήματος, που χρησιμοποιείται ως φόβητρο για τους συμπολίτες του, εξαντλείται σωματικά και ψυχικά επί παντός επιστητού ζητήματα, χωρίς να του αναγνωρίζεται η επικινδυνότητα της εργασίας του και η υπέρμετρη προσπάθεια που καταβάλει για την ευημερία και την ειρήνη της χώρας. Φυσικά, σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται το «ευχαριστώ» ευγενείας που διαχρονικά εισπράττει χωρίς φειδώ και κόστος από την Πολιτεία.


Θέλουμε έργα και όχι πάρεργα!

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ - ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ


Ο ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΥΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΠΟ ΘΑΝΟΝ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΔΗΛΩΣΗ, ΜΕ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ, ΣΤΟΝ «ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ» ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ 2,3 ΚΑΙ 5 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 9 ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ 3984, (ΦΕΚ ΑΡ. 150/11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011), «ΔΩΡΕΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» ΜΕ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 55 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4075, (ΦΕΚ ΑΡ. 89/11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012). ΕΧΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΕΝΟΣ Ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΠΟ ΕΝΗΛΙΚΟ ΘΑΝΟΝ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΕΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΝΟΗΣΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ, ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ, ΜΕ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ, ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ.
ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΟΡΙΣΤΗΣ ΦΡΑΣΗΣ «ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ», ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 2 ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 9 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3984, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ «ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 3» , ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΑ (10) ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ! ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΑΝΟΝΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, (ΘΑΝΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ «ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ» ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΟΝΤΟΣ), ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΟΡΓΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΑΥΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΠΟΥ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΟΥΣ «ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑΝ» ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ Η ΕΚΦΡΑΣΗ «ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ», ΔΗΛΑΔΗ «ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ», ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ – ΦΥΣΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ. ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΤΑΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ Ο ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ, ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΟΛΛΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΚΑΘΩΣ ΕΧΕΙ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΣΑΡΚΑΣ. ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ: 1) Ο ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΟΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ, ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΟΧΙ ΤΗΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ. 2) Ο ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΠΙΝΟΗΘΗΚΕ ΩΣ ΝΟΜΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΙΤΗ ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ, ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ. 3) ΑΠΟ ΗΘΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ Η ΠΡΑΞΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΣΕΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΚΥΛΕΥΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ. 4) ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΧΥΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΜΑΤΟΣ Ή ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ «ΦΥΤΟΥ». 5) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ 6) ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΥΠΩΘΕΙ Η ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΝΕΚΡΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ, ΤΑ ΔΕ ΕΓΚΕΦΑΛΟΝΩΤΙΑΙΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ. 7) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, (ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ), ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΙΑΤΡΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ «ΦΥΛΛΟ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ» ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ. 8) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΕΙ ΩΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΝΕΚΡΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΕΖΗΣΑΝ.


Ο κορονοϊός αποτελεί θανάσιμη απειλή αναγκάζοντας τις κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε αποσυμφόρηση φυλακών



Ο κορονοϊός αποτελεί θανάσιμη απειλή αναγκάζοντας τις κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε αποσυμφόρηση φυλακών

Οι φυλακές έχουν καταστεί ισχυρά σημεία αναπαραγωγής του κορονοϊού αναγκάζοντας τις κυβερνήσεις να τις αποσυμφορήσουν απελευθερώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες κρατούμενους σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την εξάπλωση της μετάδοσης πίσω από τα κάγκελα.




αποσυμφόρηση φυλακών
αποσυμφόρηση φυλακών

Ο κορονοϊός αποτελεί θανάσιμη απειλή αναγκάζοντας τις κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε αποσυμφόρηση φυλακών.

Οι φυλακές έχουν καταστεί ισχυρά σημεία αναπαραγωγής του κορονοϊού αναγκάζοντας τις κυβερνήσεις να τις αποσυμφορήσουν απελευθερώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες κρατούμενους σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την εξάπλωση της μετάδοσης πίσω από τα κάγκελα.


Κρατούμενοι ξεκίνησαν εξεγέρσεις λόγω πανδημίας καθώς οι φυλακισμένοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για συστηματικά προβλήματα και ελλείψεις σε πολλές χώρες όπως είναι η βρωμιά, η περιορισμένη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και ο υπερπληθυσμός.


Καθώς ο ιός βύθισε σε κατάσταση κρίσης ολόκληρο τον πλανήτη οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ, ο ΠΟΥ και ακτιβιστές υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προέτρεψαν τις κυβερνήσεις να μειώσουν άμεσα το ποσοστό των φυλακισμένων.


Σε πολλές χώρες οι εγκαταστάσεις κράτησης είναι υπερβολικά και επικίνδυνα συγχρωτισμένες όπως ανέφερε η Michelle Bachelet , ανώτατη επιθεωρήτρια του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Τουλάχιστον 125 χώρες έχουν περισσότερους φυλακισμένους από όσους προβλέπεται συμπεριλαμβανομένων 20 που έχουν περισσότερο από τον διπλάσιο αριθμό των κρατουμένων που είναι σε θέση να εξασφαλίσουν.


Η Βραζιλία έχει ένα από τα πιο υπερφορτωμένα συστήματα φυλακών. Ένας φυλακισμένος έγραψε στην γυναίκα του ότι φοβάται πως θα πεθάνει στην φυλακή περιγράφοντας υψηλό πυρετό και έλλειψη σίτισης.


Στην Νέα Υόρκη από την Τρίτη έχουν πεθάνει 6 κρατούμενοι από τον κορονοϊό και αρρώστησαν εκατοντάδες. Έγινε έκκληση από τον ηθοποιό Alec Baldwin προς τον Κυβερνήτη Cuomo ώστε να αφήσει ελεύθερους όσοι αποτελούν ευάλωτη ομάδα συμπεριλαμβανομένων ηλικιωμένων και εγκύων αλλά και ασθενών.

Φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη ο επιχειρηματίας που ανέλαβε την παραγωγή μασκών στην Ελλάδα! [VIDEO]


Φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη ο επιχειρηματίας που ανέλαβε την παραγωγή μασκών στην Ελλάδα! [VIDEO]



Στις 23 Απριλίου, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, μας ενημέρωσε ότι πλέον συστήνεται η χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα παρέμενε σταθερός στην άποψη ότι η μάσκα δεν προστατεύει, αλλά αντίθετα μπορεί να καταστεί ακόμη και επικίνδυνη για την υγεία και για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να τη φορούν οι υγιείς πολίτες. Το παράλογο της υπόθεσης αυτής, είχαμε αναδείξει και σε προηγούμενο άρθρο μας.
Μάλιστα, χθες ο  υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, επιβεβαίωσε ότι πλέον η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους, ενώ για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο το οποίο εκτιμάται ότι θα αγγίζει τα 150€. Τα ΜΜΕ αλλά και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που μέχρι πριν λίγες μέρες υπογράμμιζαν ότι δεν πρέπει οι πολίτες να χρησιμοποιούν μάσκες, πλέον προωθούν τη χρήση τους όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Άδωνι Γεωργιάδη. Η ξαφνική αλλαγή της στάσης της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, προκάλεσε εύλογα ερωτήματα αλλά και αντιδράσεις από τους πολίτες.
Οι περιβόητες (ή μήπως διαβόητες) μάσκες, που κατασκευάζονται σε εργοστάσιο στη Λάρισα, είναι μια επένδυση του επιχειρηματία και ορθοδοντικού Αχιλλέα Νταβέλη, ο οποίος δραστηριοποιείται σε επιχειρήσεις ιατρικής αποκατάστασης με την εταιρεία Animus και οποίος μεσούσης της κρίσης αποφάσισε να κάνει το επιχειρηματικό άνοιγμα στην κατασκευή μασκών. Μάλιστα, φαίνεται πως είχε “προβλέψει” την μελλοντική ανάγκη για μάσκες, πριν καν επιβεβαιωθεί το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα, όπως είχε δηλώσει στον Δημήτρη Καμπουράκη, ο οποίος “συμπτωματικά” είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον κ. Νταβέλη!
Ο κ. Νταβέλης είναι καλός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη. Η Ντόρα Μπακογιάννη μάλιστα είχε εγκαινιάσει το Κέντρο Αποκατάστασης Animus στη Λάρισα, ενώ δημοσιεύματα προεκλογικά τον ήθελαν να πολιτεύεται ως εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη! Ο κ. Νταβέλης, είναι και Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών της Θεσσαλίας, και σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, έχει εντοπιστεί σε δείπνα με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη, ενώ καλεί συχνά την κ. Μπακογιάννη σε εκδηλώσεις του Συνδέσμου. Φυσικά, όπως τόνισε ο ίδιος, στην προσπάθειά του να στήσει αυτή τη βιομηχανική παραγωγή τόσο γρήγορα, είχε την αμέριστη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη!
Ο “σωτήρας της Ελλάδας”, όπως παρουσιάζουν τον κ. Νταβέλη τα διάφορα ΜΜΕ, δηλώνει ότι στο εργοστάσιο μπορούν να παράγονται μηνιαίως εννιά εκατομμύρια μάσκες. Αν αναλογιστούμε ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα εκτοξεύσει τη ζήτησή τους και πολλοί θα αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν τουλάχιστον 3 μάσκες κάθε μέρα, φαίνεται ότι ο κ. Νταβέλης στάθηκε πολύ… τυχερός, μιας και η επένδυση αυτή θα του αποφέρει πολλά έσοδα…Μήπως όμως δεν είναι όλα θέμα τύχης και διορατικότητας αλλά καλών γνωριμιών;
Με πληροφορίες από το Documento.Με πληροφορίες από το Documento.

Η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ


Η ΔΩΡΑ ΓΚΙΟΥΡΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ 29-4-2020 Η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΑΞΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ Η ΦΩΝΗ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΟΥΝ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΔΕΝ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΛΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΑΞΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΘΩΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΗΣΗ ΜΑΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΙΧΩΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΝΟΜΟ ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΗΡΥΧΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΕΙΔΑΜΕ ΠΩΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟΧΗΣ ΗΤΑΝ ΑΝΩ ΤΟΥ 60% ΑΡΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟ ΟΜΟΑΙΜΟΝ ΚΑΙ ΟΜΟΤΡΟΠΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΓΚΕΛΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΜΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΕΝΑ SMS ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΝΕΡΟ, ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ; ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΩΘΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ


Οι μάσκες έγιναν αναγκαίες και τις κατασκευάζει φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη


Η Ελλάδα αρχίζει να φοράει μάσκα αναγκαστικά, την ώρα που ο πρωθυπουργός προσωπικά, προωθεί την παραγωγή μασκών από ελληνικό εργοστάσιο



H επιστροφή στην κανονική ζωή συνοδεύεται με την αναγκαστική χρήση μάσκας η οποία μάλιστα θα επιβάλλεται δια τσουχτερού προστίμου.

Η επιστημονική (είναι άραγε επιστημονική απόφαση) φαίνεται να αλλάζει το δόγμα χρήσης μάσκας το οποίο είχε διατυπωθεί πρόσφατα από τον ίδιο τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα . Η μάσκα σύμφωνα με τα λεγόμενα του καθηγητή , όχι μόνο δεν ήταν αναγκαία αλλά ήταν έως και επικίνδυνη. Αντιγράφω από το σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, μόλις στις 9 Απριλίου:

“Όχι” στη χρήση μάσκας και γαντιών μιας χρήσης λέει η Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Δήλωσε μάλιστα ότι ο παραπάνω εξοπλισμός μπορεί να αποβεί περισσότερο βλαπτικός παρά ωφέλιμος για τους πολίτες, ενώ για τις μάσκες με βαλβίδα ανέφερε απερίφραστα ότι μπορεί να είναι επικίνδυνες”
Τι συνέβη ξαφνικά; Άλλαξαν τα επιστημονικά δεδομένα; Αυτό πρέπει να το απαντήσουν οι επιστήμονες. Ωστόσο υπάρχει μια περίεργη σύμπτωση . Η Ελλάδα αρχίζει να φοράει μάσκα αναγκαστικά, την ώρα που ο πρωθυπουργός προσωπικά, προωθεί την παραγωγή μασκών από ελληνικό εργοστάσιο. Η επιχειρηματική δραστηριότητα του συγκεκριμένου επιχειρηματία εμφανίζεται σχεδόν ως εθνική υπόθεση και σύσσωμη η κυβέρνηση προωθεί μέσω δημοσιευμάτων και αναρτήσεων στα social media , την μεγάλη επιτυχία, σα να ξεκίνησε η Ελλάδα να συμμετέχει σε πρόγραμμα εκτόξευσης πυραύλου.

Πρόκειται για επένδυση του επιχειρηματία Αχιλλέα Νταβέλη, ο οποίος δραστηριοποιείται σε επιχειρήσεις ιατρικής αποκατάστασης με την εταιρεία Animus και οποίος μεσούσης της κρίσης αποφάσισε να κάνει το επιχειρηματικό άνοιγμα στην κατασκευή μασκών. Η επιχειρηματική αυτή απόφαση εμφανίστηκε μαγικά ταυτόσημη με τη σωτηρία της χώρας, ενώ sites και κανάλια , προωθούν προκλητικά την συγκεκριμένη επιχειρηματική ενέργεια.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει πως υπήρξε τηλεδιάσκεψη με τους επιχειρηματίες της εταιρείας και διαβεβαιώνει πως θα μεταβεί προσωπικά στη Λάρισα όπου στήνεται το εργοστάσιο, για να δει την «σωτήρια» επένδυση. Ούτε το εμβόλιο για τον κορονοϊό να παρασκεύαζε η εταιρεία.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης ο οποίος εξηγούσε σε τηλεοπτικές εκπομπές πριν λίγες μέρες πως δεν χρειάζεται μάσκα, αρχίζει να κάνει αναρτήσεις στο twitter ανακοινώνοντας πως επιτέλους κατασκευάζονται ελληνικές μάσκες.

Λίγες μέρες μετά όχι μόνο ο Άδωνης Γεωργιάδης, αλλά και η Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, χαρακτηρίζει τις μάσκες απαραίτητες.


Τι συνέβη ξαφνικά; Πώς ένας επιχειρηματίας-ορθοδοντικός από τη Λάρισα, εμφανίζεται ως ο σωτήρας της χώρας γιατί κάνει μάσκες τις οποίες προμηθευόμαστε έτσι κι αλλιώς από την Κίνα και άλλες χώρες με ελάχιστα λεπτά;

Μια μικρή έρευνα, αποδεικνύει πως ο επιχειρηματίας Αχιλλέας Νταβέλης, είναι καλός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη. Η Ντόρα Μπακογιάννη εγκαινίασε το Κέντρο Αποκατάστασης που κατασκεύασε στη Λάρισα, ενώ δημοσιεύματα προεκλογικά των ήθελαν να πολιτεύεται ως εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Αχιλλέας Νταβέλης, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών της Θεσσαλίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, έχει εντοπιστεί σε δείπνα με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη και καλεί συχνά την Ντόρα Μπακογιάννη σε εκδηλώσεις του Συνδέσμου.

Σε ό,τι αφορά το μέγεθος της μπίζνας, σύμφωνα με δηλώσεις του επιχειρηματία, το εργοστάσιο μπορεί να κατασκευάζει εννιά εκατομμύρια μάσκες το μήνα. Υπολογίστε τώρα πως η αναγκαστική χρήση μάσκας, θα αναγκάζει (σύμφωνα με επιστήμονες) τον κάθε πολίτη να αλλάζει τρεις μάσκες την μέρα.


ΠΗΓΗ

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

ΙΛΛΥΡΙΑ ΡΑΔΙΟ - ΕΞΩΔΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ: ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΝΙΚΕΣ


ΕΞΩΔΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ: ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΝΙΚΕΣ




Βόβολης: «Να μην απειλούν οι δημοσιογράφοι για το εμβόλιο, δεν υφίσταται ιατρικός φασισμός»


Την καλύτερη απάντηση στον Νίκο Ευαγγελάτο  για τις αποψεις του σχετικα με το νεο εμβολιο του κορωναιου που βρίσκεται στις δοκιμές έδωσε ο γνωστός καρδιολόγος Φαίδων Βόβολης, ο οποίος άλλωστε, ήταν  ο ανθρωπος που μας ανοιξε πρωτος τα ματια για τους στόχους της προφασιζόμενης «πανδημίας».

Νέο μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο γνωστός καρδιολόγος Φαίδων Βόβολής, ο οποίος συνεχίζει να εκφράζει δημόσια τις απόψεις του, παρά τις απειλές που δέχτηκε λόγω των αντικαθωστωτικών απόψεών του σε σχέση με τον κορωναϊό. Και έκλεισε με ατάκα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ «Δεν φταίνε οι λύκοι που γίναμε πρόβατα».
Αναλυτικά, στο νέο του ποστ, ο Φαίδων Βόβολης αναφέρει τα εξής:

«Γκρέμισε» την παράνοια για τον κορωναϊό ο καρδιολόγος Φαίδων Βόβολης!


«Γροθιά» στο κατεστημένο των ΜΜΕ και της παγκόσμιας τάξης σε σχέση με τον κορωναϊό έριξε ο γνωστός καρδιολόγος Φαίδων Βόβολης. Με ανάρτησή του στο facebook αποκάλυψε πτυχές της ιστορίας που δεν μας είπαν κυβέρνηση και επιστημονικοί αναλυτές, δημιουργώντας μεγάλη αναστάτωση που προκάλεσε μέχρι και την διαγραφή της δημοσίευσης που έκανε από το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης….

Διαβάστε το ποστ του Φαίδων Βόβολη που διαγράφηκε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…

ΑΣΦΑΛΩΣ και ΔΙΑΦΩΝΩ με τα μέτρα αυτά.
Κοροιδεύουν τον κόσμο.
Με 500 κρούσματα και 15 νεκρούς έκλεισαν μέσα μία χώρα.
Σας λένε για ‘εκθετική αύξηση’.
Μα ιατρικώς ΠΑΝΤΑ σε μια ίωση υπάρχει εκθετική αύξηση.
Φυσιολογικό.
Τον φεβρουάριο τα κρούσματα γρίπης ήταν πάνω από 300000 στην Ελλάδα και οι προκαλούμενοι θάνατοι γύρω στους 1300.
Αλλά δεν σας είπαν κάτι…
Και κάθε χρόνο τέτοια περίπου νούμερα υπάρχουν.
Στην Ιταλία τα θύματα το 2018 με μια επιδημία γρίπης ήταν περί τα 25000!
Δεν έγινε τίποτα.
Ο πρόεδρος του ΠΟΥ προ μηνός είπε πως ετησίως έχουμε 60000 νεκρούς από την γρίπη.
Οι τεθνηκότες αυτοί είναι κατά συντριπτική πλειοψηφία άνθρωποι με χρόνια νοσήματα.
Πάντα ως ιατρική κοινότητα προσπαθούμε ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ να τους προστατεύσουμε.ΠΑΝΤΑ.
Με σχετική απομόνωση.
Τώρα ξαφνικά τους θυμήθηκαν και αιτιώνται πως έχουμε γονείς,παππούδες ως οικογένεια;
Προσβλητικό.
Εμείς ΠΑΝΤΑ τους προστατεύουμε.
Διάλεξαν πειθήνιο όργανο,ως εκ χαρακτήρα-αν και τον ΣΥΜΠΑΘΩ ως άνθρωπο-λοιμωξιολόγο,υπάκουο στο σύστημα,για να τα περάσουν στον κόσμο όλα αυτά.
Είτε με τη λογική,είτε με το συναίσθημα.
Ο ίδιος έλεγε εντελώς ΑΛΛΑ προ 2 μηνών!
Θα μου πείτε,η διαφορά είναι πως δεν έχουμε το εμβόλιο για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους..
Το εμβόλιο…
ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ…
Ο ένας λόγος που γίνονται όλα..
Και μετά φυσικά θα σας πούνε’ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ’το εμβόλιο για να μην γινουν τα περσινά..!
Θυμάστε την Ιταλία,θα σας λένε..
ΟΧΙ,υποχρεωτικό εμβόλιο δεν θα γίνει ΠΟΤΕ.
Ας το περάσουν από όσους νόμους θέλουν..
Έχουν πείσει μέσω της πλύσης εγκεφάλου των ΜΜΕ τον κόσμο και καταφέρονται ενάντια σ αυτούς τους λίγους,κακούς ,ανεύθυνους συμπολίτες μας…
Σταθείτε κοντά και σ αυτούς που φοβούνται και σ εκείνους που δεν φοβούνται!
Μην διχάζεστε.
Οκ νέα ίωση,οκ να προστατευθούν όπως ΠΑΝΤΑ οι ευπαθείς,οκ ας είμαστε προσεκτικοί,μα όχι όλο αυτό!
Είχαν προετοιμάσει σαφέστατα τον εγκλεισμό και τον προετοίμαζαν με κλιμάκωση τις τελευταίες μέρες..Το γνωρίζαμε!
Ξαφνικά κάποιοι απείθαρχοι που έβγαιναν έξω..κάποιοι που περνούσαν τα διόδια,κάποιοι που πήγαιναν εκκλησίες,θάλασσα,πικ νικ ,ΤΗΝ ΩΡΑ που εμείς βλέπαμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΡΗΜΩΜΕΝΑ!
Το ξέραμε για τον εγκλεισμό εδώ και 10 μέρες!
Ότι κι αν γινόταν…
ΕΛΕΓΧΟΥΝ το μυαλό σας μέσω ΜΜΕ.
Είναι και τεστ πειθαρχίας.
ΜΗΝ τους αφήνετε.
Έχουν βάλει αναμεταδότες πολλούς (και συναδέλφους μου)να σας τρομοκρατούν.
Όσοι γιατροί είναι γνώστες της παθοφυσιολογίας,απλά γελάνε με όλα αυτά!
Δεν μιλάμε για θεωρίες συνομωσίας εδώ,αλλά γιατο ότι οι αριθμοί δεν βγαίνουν!
Οι αναλύσεις που διαβάζετε είναι αστείες.
Στατιστική γίνεται στην ιατρική ΜΟΝΟΝ σε ετήσια βάση!
Και φυσικά μπήκαν αυτόβουλα εκατομμύρια άνθρωποι-που ΔΕΝ τους αδικώ,λόγω φόβου και άγνοιας-να γίνουν φανατικοί υπέρμαχοι των θέσεων αυτών…
Είδατε κάτι περίεργο να συμβαίνει τριγύρω σας ιατρικώς;;(εκτός από το φόβο)
Είδατε φερ ειπείν το χάλι το προ 2 μηνών με τα σχολεία τα μισά άδεια από τη γρίπη;;
Σας έπεισαν με τις φράσεις‘μεταδοτικότητα’,’περίεργος ιός ‘;;
Γελοιοποίησαν τον κόσμο,βάζοντάς του μάσκες και γάντια στο άσχετο,για να μην κολλήσουν τον ‘φονικό ιό’!!!
Ξεπούλησαν τα αντισηπτικά και τα σαπούνια.
Εκθετική αύξηση..
500 κρούσματα..που θα γίνουν και 5000!
Έλα….
Τώρα με αυτά που γράφω τι απομένει;
Θα με ξαναπάρετε τηλ οι γνωστοί να μην μιλώ στον κόσμο;
Ο εισαγγελέας θα κινηθεί αυτόνομα όπως είπατε;
Ας πιστέψει λοιπόν ο κόσμος όποιον νομίζει.
Έχετε τα ΜΜΕ.
Αν τα είχαμε οι άλλοι,θα ήταν αλλιώς.
Θα διαλύσουν το σύμπαν,την οικονομία,τα πάντα για το τίποτα!
Για το καλό σου…..
Φυσικά και δεν φταίει αποκλειστικά η Ελληνική κυβέρνηση.Είναι θέμα παγκοσμιοποίησης.
Κλείστε τους μέσα.
Δείξτε εικόνα.
Φοβίστε.
Μοιράστε φόβο θανάτου!
Ξάφνου όλα θα τελειώσουν και θα πουλήσουν την μεγάλη λύση.
Εμβόλιο..
Σκοτώνονται ανα την υφήλιο για την κυριαρχία…
Προσωπικά εγώ θα είμαι ΕΔΩ.
Όσο περνά από το χέρι μου θα λέω στον κόσμο την ΑΛΗΘΕΙΑ που πιστεύω.
Θα φροντίζω τους ασθενείς μόνιμα.
Θα ασχολούμαι με τις καρδιές των ανθρώπων, ΑΛΛΑ και με το πνεύμα και την ψυχή τους..
ΔΕΝ θα ρισκάραμε και ΔΕΝ θα παίζαμε με τους συνανθρώπους μας ΠΟΤΕ!
Έλληνες, να παραμείνετε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Μόνον αυτό λέω.

Σε ρόλο εισαγγελέα ο Νίκος Ευαγγελάτος, απειλεί από το MEGA τον ελεύθερο κόσμο… (video)

«Είναι ένα θέμα για το οποίο έχω ασχοληθεί πάρα πολύ και πολύ επιθετικά», είπε αρχικά ο Ευαγγελάτος για το εμβόλιο και πρόσθεσε: «Αν υπάρχει άνθρωπος να πει ότι δεν θα εμβολιαστεί γιατί είναι στο αντιεμβολιαστικό κίνημα, θα πρέπει  να διωχθεί ποινικά. Όποιος ξεχνάει τι έχει γίνει με τα εμβόλια δεκαετίες  τώρα και κάνει το μάγκα και τον έξυπνο, και κρατιέμαι για να μην πω άλλα μη τηλεοπτικά επίθετα, αν φτάσει και πει ότι δεν θα κάνω το εμβόλιο για τον κορωναϊό, ΟΚ  να κάτσει σπίτι του κι αυτός και όποιοι άλλοι έχει μαζί του, γιατί δεν  θα τεθεί η κοινωνία στον κίνδυνο της ψευτομαγκιάς κάποιου. Αυτοί που θα πάρουν αυτή την απόφαση (να μην κάνουν το εμβόλιο, επειδή όπως του είπε και η φιλοξενούμενή του, δεν θα έχει ελεγχθεί το κατάλληλο διάστημα για τυχόν αρνητικές επιδράσεις), να αναλάβουν και το βάρος της ευθύνης. Να κάτσουνε σπίτι τους,  να μην περιμένουνε ούτε τα 800 ευρώ, που εμείς ως κοινωνία τους δίνουμε,  είναι η επιλογή τους κι ας βρουν τον τρόπο να την φέρουν εις πέρας. Δεν αφορά την κοινωνία που λέει «κάνω το εμβόλιο». Εμβόλιο σημαίνει έγκριση από γιατρούς, έγκριση από επιτροπές, η επιστήμη όλου του πλανήτη αυτή τη στιγμή είναι πάνω στο εμβόλιο.  Αν κάποιος είναι τόσο μάγκας και τόσο έξυπνος να πει «εγώ τους αμφισβητώ» να υποκλιθούμε και να πάρει το δρόμο του, κι αυτός, κι εμείς».
Ας του θυμίσει κάποιος ότι ο δημοσιογράφος δεν είναι ούτε πολιτικός, ούτε εισαγγελέας, ούτε δικαστής, για να απειλεί με τέτοιον τρόπο τον ελεύθερο κόσμο…


ΕΜΒΟΛΙΑ,ΘΕΡΑΠΕΙΑ,ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

Φίλοι μου καλησπέρα.

Ας σχολιάσουμε λίγα θέματα της επικαιρότητας:

-Ένα εμβόλιο χρήζει κατά ΜΟ 1,5 έτος διαδικασίες για να κυκλοφορήσει.

Κάποια εμβόλια υπήρξαν επανάσταση στην ιατρική και προφύλαξαν από σοβαρές ασθένειες.

Ωστόσο:

Θα πρέπει να πούμε πως τα εμβόλια από την παγκόσμια ιατρική κοινότητα συστήνονται(αυτό είναι το ρήμα)στις ευπαθείς ομάδες ως μέτρο πρόληψης απέναντι στις ιώσεις που δυνανται να προκαλέσουν επιπλοκές.

Η προσέγγιση είναι αυτή από έναν γιατρό:

Σύσταση,πρόταση προς τους ευπαθείς.

Ένας ιατρός δεν μπορεί να επιβάλει καμία ιατρική πράξη.

Μπορεί κάποιος άλλος;

Όσο για κάποιους δημοσιογράφους (που το χουν ψάξει το θέμα-;;;-) &που διαλαλούν και προτείνουν ποινικές κυρώσεις για όποιον δεν υποχρεωθεί σε εμβολιασμό,το μόνο που θα σχολιάσω είναι πως δεν ενδιαφέρει και πολύ η προσωπική τους θέση.

Παρακαλώ πολύ να μην’απειλούν’δημοσιογράφοι τον Ελληνικό λαό.

Ιατρικός φασισμός και μάλιστα από μη γιατρούς, δεν υφίσταται.

Από την άλλη ουδείς μπορεί να αποτρέψει έναν άνθρωπο που θέλει να εμβολιαστεί.

Εν τω μεταξύ διάβασα αναλυτικά τον νόμο που ψηφίστηκε τον Μάρτιο και λέει πως η επιτροπή υγείας θα ζητά υποχρεωτικούς εμβολιασμούς με τοπικό χαρακτήρα και χρονικό ορίζοντα συγκεκριμένο,καθώς και συγκεκριμένη ομάδα που θα εμβολιάζεται εφ όσον θεωρεί πως απειλείται η δημόσια υγεία.

Προφανώς όπως το διαβάζω μιλά για περιπτώσεις μεταναστών ή Ρομά και όχι για καθολικό εμβολιασμό της επικράτειας.

Άρα ο κόσμος να μην ακούει το οτιδήποτε.

Αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να επιλέξει ή όχι την όποια ιατρική πράξη.

Ας υπάρξει ψυχραιμία.

-Έδωσε συνέντευξη στην Corriere della Sera ο αγαπημένος καθ.ιολογίας Giulio Tarro(βραβευμένος το 2018 από την παγκ.εταιρεία ιολογίας και πολλάκις υπ.για Νομπελ), λέγοντας 2 βασικά πράγματα:

Θεραπεία υπάρχει είναι ορολογική (όπως σε όλες τις ιώσεις) και χρησιμοποιούμε όπως πάντα τα ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ των θεραπευθέντων.

Εκεί άλλωστε στηρίζεται κι ένα εμβόλιο:στα αντισώματα.

Είπε συγκεκριμένα πως γίνεται άμεση χορήγηση αντισωμάτων μέσω πλάσματος γι αυτό το σκοπό.

Το δεύτερο που είπε είναι πως η καραντίνα στην Ιταλία έπρεπε να χε τελειώσει χτες…

Στην Ιταλία.

Ο Ναπολιτάνος καθ.ήταν μαθητής του περίφημου Sabin στο Merryland όταν και ανακάλυψε(ο Sabin)το εμβόλιο κατά της πολυομελίτιδας.

-Ελληνίδες,Έλληνες:

είναι βασικό να μην αφήσουμε το έθνος να διχαστεί.

Δεν θα γίνουμε Γαλάζιοι και Βένετοι.

Δεν θα διχαστούμε σε εμβολιολάγνους και εμβολιομάχους.

Μην το δεχτείτε αυτό για την χώρα μας.

Όπλο της όποιας παγκοσμιοποίησης είναι ο διχασμός των κρατών.

Κρατήστε χαμηλά τους τόνους,μην τσακώνεστε μεταξύ σας,σεβαστείτε και την οποιαδήποτε γνώμη.

Μόνον έτσι θα βγάλουμε την Ελλάδα μας από το τέλμα.

-Θεωρώ λάθος αυτήν την ώρα να δίδονται 20εκ€ για προτρεπτική διαφήμιση στα ΜΜΕ.

Όσοι πείσθηκαν, πείσθηκαν.

Την ίδια ώρα που τα 600€ στους επιστήμονες δεν έχουν φτάσει και πολλοί εξ αυτών(όπως οι νέοι δικηγόροι), δεν έχουν να πληρώσουν ενοίκια, καθημερινότητα.

Ούτε και τα 800€ τα έχουν πάρει όλοι οι δικαιούχοι.

Θέλω να πω στον πρωθυπουργό της χώρας πως αυτή είναι η ώρα που με δικαιοσύνη και σύνεση πρέπει να βοηθήσει ουσιαστικά τους πολίτες.

Μαζί με το υπ.ανάπτυξης έχουν ιστορική ευκαιρία να χαράξουν μία γραμμή που θα ξαναβάλουν στις ράγες της ανάπτυξης την χώρα.

Με ισονομία και δικαιοσύνη.

Να συμβάλουμε όλοι στην ανοικοδόμηση ψυχολογίας και οικονομίας το ταχύτερο δυνατό.

Υγ:Στην Σάμο μας οι μετανάστες εχθές βράδυ έβαλαν μεγάλη φωτιά στην δομή φιλοξενίας.

Είναι μερικές χιλιάδες και οι αστυνομικοί μας είναι λίγοι.

Μην αφήσουμε τα νησιά μας στο έλεος κανενός.

Και να μην ξεχνάμε όσον αφορά στην παγκοσμιοποίηση που μας απειλεί&που προέρχεται από το εξωτερικό οτι: ´δεν φταίνε οι λύκοι που γίναμε πρόβατα’ – William Shakespeare