Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ (ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ) ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΥΣΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ 30 ΕΚΑΤΟΣΤΑ..

ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΥ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑΣ ΕΙΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΕΙΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ  ΕΩΣ  ΣΗΜΕΡΑ..

ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ (ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ) Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΥΣΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ 30 ΕΚΑΤΟΣΤΑ.. ΚΑΙ H ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΜΕ ΜΕΖΟΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ 1925
 
ΟΠΩΣ ΑΝΤIΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΧΩΡΑ ΑΝΟΟΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ 
 = = = = = = = = = = = = = = 

Στην εποχή του Πάγκαλου ήταν μακριές οι φούστες
στο Μοναστηράκι αράζανε οι σούστες
λίγοι περπατούσανε τότε με τις κούρσες
σταυροπόδι στις αυλές τι `ναι αυτά που λες

Σήμερα κι οι κόμισσες βαστούν κομπολογάκι
μπότα ως το γόνατο κι αβέρτα τσιγαράκι
κοίτα πως αλλάξανε τα χρόνια Δημητράκη
σταυροπόδι στις αυλές τι `ναι αυτά που λες

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Θεσσαλονίκη: Έκλεισαν εστιατόρια, καφέ – μπαρ που δεν είχαν να πληρώσουν το ρεύμα




Πάνω από 80% απώλεια στον τζίρο σε όλα τα καταστήματα - Κίνδυνος για λουκέτο στις μισές επιχειρήσεις εστίασης ως τις γιορτές


Της Λεμονιάς Βασβάνη

Από την έντυπη έκδοση "Τύπος Θεσσαλονίκης"

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο κλάδος της εστίασης που βλέπει να χάνει κάθε μέρα και πελάτες, ενώ την ίδια ώρα τα έξοδα παραμένουν. Μάλιστα ήδη υπάρχουν περιπτώσεις όπου έχει κοπεί το ρεύμα σε εστιατόρια τα οποία δεν μπορούσαν να πληρώσουν τον λογαριασμό.

Ανακαλύφθηκε 1700 ετών Ελληνικό σχολείο στην Αίγυπτο

Ανακαλύφθηκε 1700 ετών Ελληνικό σχολείο στην Αίγυπτο

Οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στη δυτική έρημο της Αιγύπτου ανακάλυψαν ένα σχολείο 1.700 ετών περίπου, στους τοίχους του οποίου βρέθηκαν κείμενα γραμμένα στην αρχαία ελληνική γλώσσα, συμπεριλαμβανομένου και ενός κειμένου για την αρχαία χρήση των φαρμάκων που παραπέμπει στην Οδύσσεια του Ομήρου.

Το σχολείο - το οποίο έχει μικρούς πάγκους που χρησιμοποιούσαν οι μαθητές ως θρανία για να κάθονται, να διαβάζουν ή να στέκονται όρθιοι και να γράφουν στους τοίχους - χρονολογείται σε μια εποχή όπου η Αίγυπτος ελέγχεται από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και τα αρχαία ελληνικά ήταν ευρέως διαδεδομένα.

Σε χρήση για λιγότερο από 20 χρόνια, το κτίριο του σχολείου ενσωματώθηκε τελικά ως τμήμα ενός μεγάλου σπιτιού που περιείχε πολύχρωμα έργα τέχνης, συμπεριλαμβανομένων εικόνων των θεών του Ολύμπου, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ-Περί Ἀλβανῶν, ὁμιλοῦν τά γραπτά κείμενα καί λέγουν ὅτι δέν εἶναι Εὐρωπαϊκός λαός.Κατοικοῦσαν περί τήν Κασπίαν, τό σημερινόν Νταγκεστάν καί βόρειον Ἀτζερμπαϊστάν.

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ ΛΑΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΑ ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΩΝ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ.

ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΕΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΠΟΥ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ  ΓΑΙΑΣ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΥΘΥΣΜΟΥ.

 

Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ

ΑΥΤΗ είναι η ΜΙΑ και Μοναδική αλήθεια για την καταγωγή των Αλβανών.

Οί Ἀλβανοί φωνάζουν καί λέγουν πολλά διά τήν καταγωγήν τους…. ἀλλά ἡ ἀλήθεια εἶναι μία καί εἶναι μοναδική.

Περί Ἀλβανῶν, ὁμιλοῦν τά γραπτά κείμενα καί λέγουν ὅτι δέν εἶναι Εὐρωπαϊκός λαός.

Κατοικοῦσαν περί τήν Κασπίαν, τό σημερινόν Νταγκεστάν καί βόρειον Ἀτζερμπαϊστάν.

Ἦταν κτηνοτρόφοι, λάτρευαν τόν Ἥλιο καί τήν Σελήνην, και τούς προσέφεραν ἀνθρωποθυσίας. Ὑποτάχθησαν εἰς τούς Ρωμαίους τόν 1ον π.Χ αἰῶνα...

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ 7 ΕΠΤΑ ΕΝΤΟΛΩΝ ΤΟΥ ΖΕΥΣ ΤΟΥ ΔΙΟΣ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ 7 ΕΠΤΑ ΕΝΤΟΛΩΝ ΤΟΥ ΖΕΥΣ ΤΟΥ ΔΙΟΣ

ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΗΝΩΑ, ΣΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑ, ΣΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟΥΣ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΔΙΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ 7 ΕΦΤΑ ΕΛΛΑΝΙΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΑΚΟΥΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 7 ΕΦΤΑ: 
 
ΥΓΕΙΑ, ΚΑΛΛΟΣ, ΠΛΟΥΤΟΣ, ΙΣΧΥΣ, ΦΡΟΝΗΣΗ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ, ΓΙΑΤΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΡΟΝΗΣΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ, ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΙΑ. 
 
ΕΙΝΑΙ 7 ΕΦΤΑ 
ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΑ.