Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Παιδο-ογκολογική ... ΔΙΑΛΥΣΗ

Αυξάνονται και πληθύνονται οι «θυσίες» στον βωμό της ιδιωτικοποίησης, αυτής της μάστιγας που βλέπουμε να εξαπλώνεται με ακαριαία ορμητικούς ρυθμούς. Αυτή τη φορά ο «κλήρος» έπεσε στο παιδοογκολογικό κέντρο του δημόσιου παιδιατρικού Νοσοκομείου «Αγία Σοφία», το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί με ένα νομοσχέδιο να ιδιωτικοποιήσει, μετατρέποντάς το σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με τη λειτουργία του να βασίζεται σε ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και ανεύρεση εσόδων. Ο τίτλος του νομοσχεδίου είναι: «Σύσταση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων ‘Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ». Οι τετριμμένες πολιτικές φαμφάρες λένε για εκσυγχρονισμό, αναβάθμιση και χρηματοδότηση από χορηγίες και δωρεές, υπονοώντας προφανώς ότι έχει προβλήματα το παιδοογκολογικό κέντρο και ότι κοστίζει πολλά η υγεία και η ζωή των παιδιών (!!!)

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Το ποτάμι γυρίζει πίσω;;;

Το ποτάμι γυρίζει πίσω;;;

Άκου, τώρα ερώτηση. Αν είναι δυνατόν. Εκτός κι αν είμαστε στις πλαγιές του Ολύμπου. Οι νόμοι της φυσικής μας εξηγούν γιατί αυτό είναι αδύνατον. Ούτε στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας δεν παρουσιάστηκε ποτέ κάτι τέτοιο. Άρα, το ποτάμι πάντα θα ρέει όπως όλοι γνωρίζουμε.

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Κουλέγιεφ, βάλε κάτι παραπάνω, ήταν οι νιοί λεβέντες κι εύμορφες οι νιές



Του Ορθαγόρα

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα δεν με έπεισαν οι πιρουέτες των γαλάζιων χορευτών στην πρόσφατη meta-tragédie παράσταση μπαλέτου «Οι Ράγες των Ψυχών», που δόθηκε από την Académie Koulale de la Danse (Κούλικη Ακαδημία Χορού) στην «Ερυθρά Σκηνή» της κοιλάδας των Τεμπών. «Τίποτα δεν είναι πιο αποκαλυπτικό από την κίνηση» έλεγε η Αμερικανή χορεύτρια και χορογράφος, Μάρθα Γκράχαμ. Και είχε δίκιο. Παρά τις 2-3 κυβιστήσεις και τις 11 συνεχόμενες στροφές στο ένα του πόδι, το γουρλίδικο, η ελαφρώς τρεμάμενη κίνηση του Maxim Kulejev (Μαξίμ Κουλέγιεφ) πρόδιδε την υπαρξιακή αγωνία του για τις επικείμενες εκλογές.

Το ορθόν είναι να γνωρίζεις τι σημαίνει κάθε σύμβολο της ΑΩ γραφής που χρησιμοποιείς καθημερινά στην επικοινωνία σου-ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ-

Το να ομιλείς χωρίς να αντιλαμβάνεσαι τι είναι αυτό που λες  και από πού προέρχονται υα σύμβολα που χρησιμοποιείς  για να εκφέρεις  είτε τον προφορικό είτε τον γραπτό  λόγο που χρησιμοποιείς καθημερινά  σε καθιστά συνυπεύθυνο για όλα όσα  σου συμβαίνουν στον βίο σου.

Το ορθόν είναι να γνωρίζεις τι σημαίνει κάθε σύμβολο της ΑΩ γραφής που χρησιμοποιείς καθημερινά στην επικοινωνία σου και πώς αυτό δημιουργήθηκε από την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ για να έχεις την δυνατότητα σήμερα να επικοινωνείς με όλους.

Αυτή η τεράστια αληθινή γνώση, που είχαν αποκρύψει επιμελώς από τους ανθρώπους οι επικυρίαρχοι του πλανήτη,  σήμερα υπάρχει και είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα https://www.aitherikigrafi.gr/ellania-sympantika-symbola για να κατανοήσεις και να νοήσεις ότι  κάθε ένα σύμβολο είναι μία  εν νέα δημιουργία και όλα μαζί τα σύμβολά της ΕΛΛΑΝΙΑΣ ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ του ανθρώπου μαζί με τους δημιουργήθηκαν πρίν από εσένα και όλα μαζί βρίσκονται σε όαλ τα μέρη του σώματός τους.

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Προβληματικό Κράτος με ότι αυτό συνεπάγεται...



Προβληματικό Κράτος με ότι αυτό συνεπάγεται...

Μάζεψε ο αρχηγός την συμμορία, το ανώτερο προσωπικό και τα τσιράκια του, για να δούνε κατά πως πάει η δουλειά και τι δέον γενέσθαι. Μαύρα μαντάτα, μαύρες πλερέζες, μαύρο δάκρυ, μαύρα κοστούμια και συνολάκια. Κατηφείς, στεναχωρημένοι και άκρως προβληματισμένοι. Το ζέον θέμα, η συνέχεια της λειτουργίας του μαγαζιού δηλαδη, δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά.

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Ο "Βρετανός" Σούνακ απαγορεύει την επιστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ελλήνων

Την Κυριακή ο βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σε συνέντευξη του κατά την μετάβαση του στις Η.Π.Α. απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξει ο νόμος (British Museum Act 1963) που απαγορεύει στο Βρετανικό Μουσείο να επιστρέψει τα μάρμαρα του Παρθενώνα μόνιμα στην Ελλάδα.

Δήλωσε ότι «Το Ηνωμένο Βασίλειο φροντίζει εδώ και γενιές τα Μάρμαρα του Έλγιν. Οι πινακοθήκες και τα μουσεία μας χρηματοδοτούνται από τους φορολογουμένους επειδή είναι ένα τεράστιο περιουσιακό στοιχείο γι' αυτή τη χώρα. Μοιραζόμαστε αυτούς τους θησαυρούς με τον κόσμο και ο κόσμος έρχεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για να τους δει. Η συλλογή του Βρετανικού Μουσείου προστατεύεται δια νόμου και δεν σχεδιάζουμε να το αλλάξουμε αυτό».

Την ίδια ημέρα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, πρόεδρος σήμερα του Βρετανικού Μουσείου, ανακοίνωσε πως τα μάρμαρα του Παρθενώνα που έχει στην κατοχή του το Βρετανικό Μουσείο, θα μπορούσαν να επιστραφούν στην Ελλάδα στο πλαίσιο μιας μακροχρόνιας πολιτιστικής σύμπραξης μέσω της οποίας θα μπορεί κάποιος να δει τα γλυπτά τόσο στο Λονδίνο όσο και στην Αθήνα.

Και φυσικά η αναφορά του δεν ήταν τυχαία καθώς υπάρχει μία τέτοια πρόταση γνωστή ως ‘Parthenon Project’.

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Σε κατάσταση Πολιορκίας βρισκόμαστε και δεν το έχουμε καταλάβει…

Σε κατάσταση Πολιορκίας βρισκόμαστε και δεν το έχουμε καταλάβει…


Σκεφτήκαμε ποτέ σε τι κατάσταση βρισκόμαστε;;Πότε βάλαμε τις σκέψεις μας σε σειρά για ενδελεχή εξέταση;; Ανακρίναμε εαυτούς, δώσαμε ειλικρινείς απαντήσεις, κάτσαμε οικειοθελώς στο εδώλιο του κατηγορούμενου, απολογηθήκαμε και αναμένουμε την απόφαση;;Είμαστε εις θέσιν να αποδεχθούμε καταδίκη για πράξεις και παραλήψεις ή αυτάρεσκα αναμένουμε αθώωση;;

Είναι ερωτήματα που θεωρώ πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε με γενναιότητα και πρέπει να απαντηθούν με αίσθημα ευθύνης.

Η περιρρέουσα κατάσταση, πολιτικά, οικονομικά, σε θέματα υγείας και πανδημίας, στην ζωή και στον θάνατο, μας επηρεάζει καθημερινά και μας φορτίζει πολλές φορές επικίνδυνα, αν δεν μπορέσουμε να αξιολογήσουμε και να ιεραρχήσουμε τις προκλήσεις. Η πραγματικότητα, δυστυχώς, είναι ζοφερή και οπωσδήποτε εις γνώσιν μας.

Βιώνουμε, φίλοι μου, μια πιεστική κατάσταση που εξουδετερώνει την νοητική μας διαύγεια και τελματώνει την κρίση και αποφασιστικότητα που πρέπει ανά πάσαν στιγμή να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Χρειαζόμαστε εγρήγορση και περιφερειακή, πλατιά αντίληψη των πραγμάτων, αποφεύγοντας να εστιάζουμε σε μικρά, ασήμαντα, που σερβίρονται για δημιουργία εντυπώσεων, από μηχανισμούς καταστολής της ζωντάνιας μας.

Πανύψηλα τείχη μας περιτριγυρίζουν και μας φυλάκισαν με το ζόρι, αφού αγνοήσαμε τις δυνάμεις μας και αφήσαμε τις τύχες της ζωής μας σε δολοφονικά μυαλά. Είμαστε σε διαρκή πολιορκία, μας βομβαρδίζουν ανηλεώς με φόβο και αφημένοι στο * πάμε κι όπου βγει *.

Θεωρούμε τον εγκλεισμό πανάκεια και ευγενική χορηγία των δεσμοφυλάκων. Οι πολιτικοί ταγοί ξεσάλωσαν και βάλλουν ομαδικά και αδιάκοπα εναντίον των πολιτών- ψηφοφόρων, που ενώ βλέπουν ακούσουν και αισθάνονται, επιμένουν στην απραξία, την αποποίηση του δικαίου και στην νιρβάνα της ατομικής επιβίωσης.

Αποσυντονισμός και διάσπαση της κοινωνίας, ξεθώριασμα ηθικών αξιών, αριβιστικές πρακτικές και τυχάρπαστοι χειρισμοί, μας κατατάσσουν στην βαθμίδα των ζώων.

Η οικονομική κατοχή και η καταλήστευση των εισοδημάτων, μας κατέστησε ζητιάνους, με την επιδοματική πολιτική να εντείνει την εξάρτηση μας από θεωρητικά ισχυρούς και ορθώνει μεγαλύτερα τείχη απομόνωσης από ένα υγιές ανθρώπινο περιβάλλον.

Στο όνομα της υγείας, έγινε το μεγαλύτερο ρεσάλτο εναντίον της ελευθερίας και της νοημοσύνης μας. Μέγα θύμα η οικογένεια που χωρίστηκε εντός της οικίας, που μοιραστήκαμε σε χωριστά δωμάτια. Γονείς που δεν αγκαλιάζουν τα παιδιά τους, φορτωμένοι και αγόμενοι από τον φόβο του  θανάτου.

Αυτόν τον θάνατο οι ελεγκτές και κυρίαρχοι σκορπούν με πολεμικούς αλαλαγμούς, αλλά και συγκεκαλλυμένα με * τυχαία * περιστατικά δυστυχημάτων με εκατόμβες νεκρών.

Κι εμείς μέσα στην μικρότητα και την μιζέρια μας, δεν απέχουμε και πολύ από ζόμπι. Κουρδισμένοι, κοιμισμένοι, δίχως προσωπική γνώμη, δίχως φαντασία και προοπτική, αντί να σταθούμε υπερασπιστές των δικαίων μας, τρέχουμε έντρομοι να κλειστούμε και να προφυλαχθούμε εντός των τειχών, που τεχνηέντως έκτισαν οι εχθροί μας.

Η πολιορκία συνεχίζεται με ένταση κι εμείς πετάμε χαρταετό.