Κυριακή 19 Απριλίου 2020

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΟΜΟΡΦΟΥ ΚΗΠΟΥ !!! ( ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΑΝΙΚΟΥ )




ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΑΝΙΚΟΥ:

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΟΜΟΡΦΟΥ ΚΗΠΟΥ !!!
Κάποτε, ένας πατέρας έφτιαξε έναν πανέμορφο κήπο.

Φύτεψε εκεί πολλών ειδών οπωροφόρα δέντρα, διάφορες καλλιέργειες και μόλις είδε πως ο κήπος ήταν έτοιμος, φώναξε τους γιους του και τις κόρες και τους ξενάγησε στον δικό τους κήπο.
- « Για εσάς τον έφτιαξα, είπε, θα σας μάθω όλα τα μυστικά που κρύβει κάθε φυτό και πως θα το φροντίζετε καλύτερα, ώστε να σας δίνει καρπούς και να προκόβει κάθε χρόνο και περισσότερο.
Το μόνο που θέλω είναι να προστατεύετε τον κήπο σας, να μην τον εγκαταλείψετε ποτέ.
Να μην τον παραδώσετε σε ξένα χέρια.
Να θυμάστε πως αυτός ο κήπος θα σας δίνει τροφή αλλά και τη γνώση πως να είστε αυτάρκης και ελεύθεροι.
Μην παραδώσετε σε κανέναν αυτή την ελευθερία. »

Πέρασαν πολλά χρόνια, πολλές γενιές, ο κήπος και η γνώση περνούσε σε κάθε επόμενη γενιά που έβαζε ως στόχο να ξεπεράσει την προηγούμενη στο αποτέλεσμα.

Μα όπως συμβαίνει πάντα, ήταν πολλοί που ζήλεψαν τον όμορφο προκομμένο κήπο κι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον καταστρέψουν.
Κάθε φορά όμως, οι ιδιοκτήτες του τον ξανάφτιαχναν πιο όμορφο από πριν.
Έτσι, κατάλαβαν αυτοί οι ζηλιάρηδες πως μόνο με δόλο κι εξαπάτηση θα πετύχαιναν αυτό που ήθελαν.
Έφεραν λοιπόν «ειδικούς», γεωπόνους που δήθεν γνώριζαν τα μυστικά της καλλιέργειας, που έφερναν από τους τόπους τους ποικιλίες μοναδικές με εξωτικούς καρπούς, που, που …και με χίλια ψέματα και παραμύθια, κατάφεραν να πείσουν τους ιδιοκτήτες και να τους αφήσουν να παρέμβουν στον κήπο τους.
Η ζημιά δε φάνηκε από την αρχή…
Τα νέα υβρίδια που φύτεψαν έδωσαν καρπό μοναδικό και δυνατό την πρώτη χρονιά κι έπεισαν τους κληρονόμους του κήπου, να καταστρέψουν τις παλιές φυτείες των προγόνων τους και να φυτέψουν τα υβρίδια.
Νομίζοντας πως έκαναν το καλύτερο, δεν κατάλαβαν τη ζημιά που προκάλεσαν.
Κάθε χρόνο ο κήπος καταστρεφόταν όλο και περισσότερο και οι δήθεν ειδικοί τους ξεγελούσαν πως θα δοκιμάσουν άλλες μεθόδους για να τα επαναφέρουν όλα όσα καταστράφηκαν αρκεί να τους άφηναν να προσπαθήσουν.
Σε λίγα μόνο χρόνια ο κήπος γέμισε ζιζάνια, υβρίδια και τα λιγοστά καλά δέντρα άρχισαν κι εκείνα να μολύνονται και να αρρωσταίνουν.
Οι κληρονόμοι , που είχαν παραδώσει πλέον ολοκληρωτικά τον κήπο στους δήθεν ειδικούς, έφτασαν να είναι εξαθλιωμένοι, μαραζωμένοι και πεινασμένοι. Γεμάτοι απόγνωση, δεν είχαν καν γνώση για το τί έπρεπε να κάνουν.
Οι ειδικοί έφερναν νέα, πως σε όλες τις χώρες οι καλλιέργειες δεν πάνε καλά και καταστρέφονται.

Κι αντί να κοιτάξουν το δικό τους κήπο οι κληρονόμοι μας, έφτασαν να ασχολούνται με το τί συνέβαινε στους ξένους μακρινούς κήπους.

Μάθαιναν τις ειδήσεις και τις μετέδιδαν και σε όλους τους άλλους να μάθουν κι εκείνοι, τί έκαναν οι ξένοι στους μακρινούς κήπους.
Είχαν και μια κρυφή ελπίδα, πως εκείνοι , οι ξένοι, ίσως έρθουν να καθαρίσουν και το δικό τους κήπο, να συλλάβουν και να φυλακίσουν τους δήθεν ειδικούς, που τους κατσικώθηκαν στο σβέρκο και διοικούσαν αυτοί πλέον τον κήπο που δεν τους ανήκε.
Τον διοικούσαν, τον κατέστρεφαν και τον ξεπουλούσαν κομμάτι κομμάτι.
Κι όλα αυτά τα έκαναν πλέον φανερά μπροστά στα μάτια των ιδιοκτητών, οι οποίοι χάζευαν, γεμάτοι αδράνεια, όσα γινόταν στους ξένους μακρινούς κήπους, αφήνοντας τον δικό τους έρμαιο, στα χέρια ξένων….

Τόσο τεράστιο ήταν όλο το άδικο που συνέβαινε, που κάποιοι από τους ξεχασμένους κληρονόμους ζητούσαν από την ψυχή τους βοήθεια.

Και αυτή η φωνή ζωντάνεψε τον πρώτο πρόγονο που φώναξε δυνατά μέσα στο κεφάλι τους…τόσο δυνατά που τους έπιασε πονοκέφαλος:
- « ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΜΩΡΕ;;;;
Ο ΚΗΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ…ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΣΑΤΕ ΚΑΘΕ ΞΕΝΟ ΜΙΑΣΜΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΜΟΛΥΝΕΙ;;;;
ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ…ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΗΠΟ, ΝΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΠΗΛΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ;;;
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΗΠΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ…
ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ .
ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΤΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΙ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ …
ΜΟΝΟΝ Η ΕΝΩΣΗ ΣΑΣ ΘΑ ΑΝΘΙΣΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΗΠΟ!!!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου