Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Η Επιτροπή Αντί βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης δημοσιεύει έκθεση για την Ελλάδα


Η Επιτροπή Αντί βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης δημοσιεύει έκθεση για την Ελλάδα

Η Επιτροπή Αντί βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης Θεωρεί ότι η ανασυγκρότηση του ελληνικού σωφρονιστικού συστήματος πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης. η ΕΠΒ συνιστά στις ελληνικές αρχές να εξετάσουν αποτελεσματικά τους διαρθρωτικούς λόγους στους οποίους οφείλεται ο υπερπληθυσμός των φυλακών, Πρέπει να ληφθούν κατεπείγοντα μέτρα σταδιακά για τη μείωση του υπερπληθυσμού των Ανδρικών Φυλακών Κορυδαλλού και Θεσσαλονίκης, οι οποίες λειτουργούν με άνω του 140% της επίσημης δυναμικότητάς τους.

https://rm.coe.int



ΣΤΙΣ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (CPT) ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΚΑΙ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΩΣ ΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ 2019.

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤHN ΕΠΙΣΗΜH ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΟΦΡΩΝΙΣΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝ ΟΨΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΛΟΥΝ ΜΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΑΝ ΣΚΑΣΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ:
“σε άλλα τμήματα των φυλακών αυτών και στα περισσότερα τμήματα των Ανδρικών Φυλακών Κορυδαλλού και Θεσσαλονίκης πάρα πολλοί κρατούμενοι (συνήθως όσοι δεν έχουν οικονομικούς πόρους ή συγγενείς να τους στηρίξουν) εξακολουθούν να κρατούνται σε συνθήκες που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Στις περισσότερες πτέρυγες των Ανδρικών Φυλακών Κορυδαλλού παρατηρείται σοβαρό πρόβλημα υπερπληθυσμού και κακές υλικοτεχνικές συνθήκες· για παράδειγμα, φιλοξενούνταν έως και επτά άτομα σε κελί 9,5 τ.μ.στο οποίο υπήρχαν βρώμικα στρώματα και κουβέρτες, ήταν γεμάτο κοριούς και είχε μούχλα στους τοίχους και την οροφή.
Οι συνθήκες σε ορισμένα τμήματα όπως στην Ειδική Ζώνη Γ των Ανδρικών Φυλακών Κορυδαλλού (όπου υπήρχαν έως και πέντε κρατούμενοι σε κελιά 6 τ.μ.μόνο). Οι εκτεταμένες ελλείψεις όσον αφορά την κατάσταση των υπηρεσιών υγείας στις φυλακές εξακολουθούν να υφίστανται.
Προβληματικά ζητήματα όπως η πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η ιατρική εξέταση κατά την άφιξη ή το ιατρικό απόρρητο επιδεινώνονται από τη σοβαρή έλλειψη υγειονομικού προσωπικού και τη συνεχή απουσία ολοκληρωμένης διαχείρισης υπηρεσιών υγείας.”


ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΜΗ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΟΛΙΓΟΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ.
Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΞΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΜΕ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΙΛΛΥΡΙΑ ΡΑΔΙΟ - ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΣ

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Σακελλαροπούλου: «Όμορφη παράδοση» να ανακοινώνει κάθε απόγευμα θανάτους ο Τσιόδρας από την «εκπομπή» του ΒΙΝΤΕΟ

Σακελλαροπούλου: «Όμορφη παράδοση» να ανακοινώνει κάθε απόγευμα θανάτους ο Τσιόδρας από την «εκπομπή» του ΒΙΝΤΕΟ


Του Γιώργου Λακόπουλου
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Το 1985  ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε Πρόεδρο της Δημοκρατίας έναν ανώτατο δικαστικό και μετάνιωσε πικρά. Ωστόσο ο Κυρ. Μητσοτάκης  το επανάλαβε  -με εν ενέργεια δικαστικό αυτή τη φορά.
Η χθεσινή τηλεδιάσκεψή του με την Πρόεδρο της Ελληνικές Δημοκρατίας, ζητήθηκε από την ίδια και ήταν χάρμα ιδέσθαι.
Ο Πρωθυπουργός διεκπεραίωσε μια πολιτειακή του υποχρέωση ενημερώνοντας την αρχηγό του κράτους για τα τρέχοντα. Είπε όσα όφειλε να πει και στη συνέχεια η Πρόεδρος μας άφησε αγάλματα. Για την ακρίβεια του είπε επί λέξει:
«Εχει δημιουργηθεί αυτή η όμορφη παράδοση μέσα στις δύσκολες μέρες που περνάμε να παρακολουθούν το απόγευμα όλοι την εκπομπή αυτή με τον κ. Τσιόδρα και τον κ. Χαρδαλιά».
Κατά την Πρόεδρο αυτή η …«εκπομπή» είναι χρήσιμη. «Εχει βοηθήσει πολύ στο να περάσουμε αυτή την περιπέτεια, στο κομμάτι το ψυχολογικό».
Έτσι ακριβώς. Ακούς τον Τσιόδρα να σου λέει, τόσα κρούσματα τόσοι θάνατοι και τον Χαρδαλιά να αναγγέλλει τόσες μέρες εγκλεισμό ακόμη και φτιάχνει η ψυχολογία σου, βρε αδελφέ.
Στο καπάκι η κυρία Σακελλαροπούλου έριξε και ένα «τουίτ» για να δηλώσει ότι «συμμερίζεται» την προσπάθεια του Πρωθυπουργού.
Με κάθε σεβασμό στο αξίωμα: Η νέα πρόεδρος δεν είναι έτοιμη ακόμη για το δημόσιο χώρο. Ας εγκλιματιστεί στο ρόλο και θα έχει όλο το χρόνο να λέει ό,τι θέλει. Είναι θέμα (αυτό) προστασίας της.


Λαγκάρντ: Όχι σε κορονο-ομόλογα, όχι σε διαγραφή χρεών

Λαγκάρντ:  Όχι σε κορονο-ομόλογα, όχι σε διαγραφή χρεών


«Δεν νομίζω ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στα κορονοομόλογα, στην Ευρώπη, τα πράγματα πάντοτε χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι θα θέλαμε, αλλά βρίσκουμε πάντα μια λύση», υποστήριξε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στην «Le Parisien».
Η ίδια πρόσθεσε πως «θα μπορούσαν να υπάρξουν και άλλες μορφές αλληλεγγύης μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. Σε αυτές περιλαμβάνονται δαπάνες από τον κοινό προϋπολογισμό ή ένα ταμείο ανασυγκρότησης». 
Επί του παρόντος δεν τίθεται ζήτημα να υπάρξει γενική διαγραφή των χρεών», δήλωσε η πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο γαλλικό ραδιοσταθμό France Inter. «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να τεθεί ένα τέτοιο θέμα. Τώρα πρέπει να διατηρήσουμε την οικονομία σε λειτουργία. Αργότερα θα εξετάσουμε πώς θα εξοφληθούν τα χρέη και πώς θα διαχειριστούμε τα δημόσια οικονομικά πιο αποτελεσματικά».
Ο προκάτοχός της στην ηγεσία της ΕΚΤ, ο Μάριο Ντράγκι, έκανε λόγο τον Μάρτιο για διαγραφή του χρέους του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr


ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2020

Ο ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΖΙΝΤΖΙΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΤΟ ΕΛΕΥΣΙΣ ΡΑΔΙΟ 27-3-2020: ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΔΙΣ ΑΠΟ ΕΚΤ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΗΤΑΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΟΤΑΝ ΕΚΧΩΡΗΘΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΕΦΤΑ ΤΟ 2016 ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΠΑΝΔΗΜΙΚΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΟΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΘΗΚΕ ΤΟ 2016 ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ 2017 ΣΤΟΥΣ G7 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΑΥΤΑ ΛΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2020 ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΑΝ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΓΙΑ 750 ΔΙΣ ΚΑΙ 2,3 ΤΡΙΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ 10 ΔΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΣΕ ΚΟΣΜΟΣ; Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ BRETTON WOODS ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2012 ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 37 ΤΡΙΑΔΕΣ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΓΡΙΠΗ Ο Π.Ο.Υ. ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΝΟΗΣΗΣ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΕΛΕΥΣΙΣ ΡΑΔΙΟ: https://eleysisradiotv.blogspot.com ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.eurovouli.gr ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ FB: https://www.facebook.com/esydpkm ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UC-Pn... ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.e-synews.gr ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3r... ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8...

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΙΟ;


Ο ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ HAPPY DAY ΣΤΟΝ ALPHA ΣΤΙΣ 10-4-2020 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΠΩΣ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΚΕΤΟ 800€ ΓΙΑ 45 ΗΜΕΡΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΑΡΑΤΑΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΙΟ.

ΙΛΛΥΡΙΑ ΡΑΔΙΟ - ΕΝΣΥΝΗΔΕΙΤΟ : ΦΩΣ ΥΔΩΡ ΚΑΙ ΑΙΜΑ

Διαχείριση και εκμετάλλευση της Μαρίνας Αλίμου ΦΕΚ Α 77 2020 7-04-2020

Διαχείριση και εκμετάλλευση της Μαρίνας Αλίμου ΦΕΚ Α 77 2020 7-04-2020


  ΠΡΑΞΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Πράξη 8 της 7-4-2020

Συνυπογραφή από το Ελληνικό Δημόσιο της σύμβασης παραχώρησης για τη χρήση, λειτουργία, διαχείριση και εκμετάλλευση της Μαρίνας Αλίμου και της απευθείας σύμβασης σχετικά με την ανάπτυξη της Μαρίνας Αλίμου, καθώς και παροχή εξουσιοδότησης για την προαναφερόμενη συνυπογραφή στους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Τουρισμού.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Έχοντας υπόψη:

Τις διατάξεις:

1. α) Tης παρ. 2 του άρθρου 5 του ν. 3986/2011 «Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογή Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015» (Α΄ 152), ιδίως δε των περ. (β) και (γ) αυτής,

β) του ν. 2160/1993 «Ρυθμίσεις για τον Τουρισμό και άλλες διατάξεις» (Α΄ 118),

γ) του Παραρτήματος 1 - Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. - Σχέδιο Αξιοποίησης των Περιουσιακών Στοιχείων - 30 Ιουλίου 2015 και της υποπαρ. 4.4 της παρ. Γ΄ του άρθρου τρίτου του ν. 4336/2015 «Συνταξιοδοτικές διατάξεις - Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης» (Α΄ 94),

δ) του ν. 4389/2016 «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις» (Α΄ 94),

ε) του ν. 4413/2016 «Ανάθεση και εκτέλεση συμβάσεων παραχώρησης - Εναρμόνιση με την Οδηγία 2014/23/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 26ης Φεβρουαρίου 2014 σχετικά με την ανάθεση συμβάσεων παραχώρησης (ΕΕ L 94/1/28.3.2014) και άλλες διατάξεις» (Α΄ 148),

στ) του άρθρου 163 του ν. 4472/2017 «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018 - 2021 και λοιπές διατάξεις» (Α΄ 74),

ζ) των άρθρων 4 και 5 του ν. 4622/2019 «Επιτελικό Κράτος: οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των κυβερνητικών οργάνων και της κεντρικής δημόσιας διοίκησης» (Α΄ 133),

η) του π.δ. 80/2019 «Διορισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη του Κωνσταντίνου, Αρχηγού του Κόμματος της «Νέας Δημοκρατίας» (Ν.Δ.), ως Πρωθυπουργού» (Α΄ 118),

θ) του π.δ. 83/2019 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α΄ 121 και Α΄ 126),

ι) του π.δ. 6/2020 «Διορισμός Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού» (Α΄ 5),

ια) της υπ΄ αρ. 218/13.8.2012 απόφασης της Διϋπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, με θέμα «Μεταφορά στην εταιρεία "Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου" περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου κατά τις διατάξεις του ν. 3986/2011 (ΦΕΚ Α΄ 152)» (Β΄ 2322), όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την υπ΄ αρ. 237/5.7.2013 όμοια απόφαση (Β΄ 1668),

ιβ) της υπ’ αρ. 240/30.7.2015 απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής «Έγκριση Επιχειρησιακού Προγράμματος Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.»(Α΄93),

ιγ) της υπ΄ αρ. 63/17.5.2017 απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, «Έγκριση Επιχειρησιακού Προγράμματος Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.»,

ιδ) της υπ΄ αρ. 84/7.6.2018 απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, «Έγκριση Επιχειρησιακού Προγράμματος Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.».

2. Την υπ΄ αρ. 366/2019 Πράξη του Ζ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία εγκρίθηκαν, στο πλαίσιο του προβλεπόμενου στην παρ. 4 του άρθρου 9 του ν. 3986/2011 προσυμβατικού ελέγχου, η νομιμότητα της ελεγχθείσας διαγωνιστικής διαδικασίας και το τελικό σχέδιο της σύμβασης παραχώρησης για τη χρήση, λειτουργία, διαχείριση και εκμετάλλευση της Μαρίνας Αλίμου.

3. Το γεγονός ότι υφίσταται ανάγκη συνυπογραφής από το Ελληνικό Δημόσιο της σύμβασης παραχώρησης για τη χρήση, λειτουργία, διαχείριση και εκμετάλλευση της Μαρίνας Αλίμου, καθώς και της απευθείας σύμβασης σχετικά με την ανάπτυξη της Μαρίνας Αλίμου, καθότι το
Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει υποχρεώσεις έναντι του Παραχωρησιούχου, όπως προκύπτει από το -υπό στοιχείο 2- τελικό σχέδιο της σύμβασης παραχώρησης για τη χρήση, λειτουργία, διαχείριση και εκμετάλλευση της Μαρίνας Αλίμου και την -υπό στοιχείο 4- από 17.12.2019 εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου προς το δ.σ. του
Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ..

4. Την από 17.12.2019 εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου προς το δ.σ. του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ., η οποία διαβιβάστηκε μαζί με απόσπασμα του από 20.12.2019 πρακτικού του.

5. Την πρόταση του Υπουργού Οικονομικών.

6. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζει:

1. Τη συνυπογραφή από το Ελληνικό Δημόσιο της σύμβασης παραχώρησης για τη χρήση, λειτουργία, διαχείριση και εκμετάλλευση της Μαρίνας Αλίμου, όπως αυτή εγκρίθηκε με την υπ΄ αρ. 366/2019 Πράξη του Ζ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και της απευθείας
σύμβασης σχετικά με την ανάπτυξη της Μαρίνας Αλίμου, ως προς τους όρους που αφορούν σε πράξεις ή παραλείψεις των οργάνων του και ως προς τα δικαιώματα και υποχρεώσεις που το ίδιο αναλαμβάνει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις εν λόγω συμβάσεις.

2. Την παροχή εξουσιοδότησης στους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Τουρισμού για τη συνυπογραφή, για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, της σύμβασης παραχώρησης για τη χρήση, λειτουργία, διαχείριση και εκμετάλλευση της Μαρίνας Αλίμου, καθώς και τυχόν άλλων συμβάσεων τροποποιητικών, παρακολουθηματικών ή εκτελεστικών της ως άνω σύμβασης παραχώρησης, καθώς και της απευθείας σύμβασης σχετικά με την ανάπτυξη της Μαρίνας Αλίμου.

Η πράξη αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Ο Πρωθυπουργός
Τα Μέλη
του Υπουργικού Συμβουλίου
Ακριβές Αντίγραφο
Ο Γενικός Γραμματέας
Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ-ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΝΑΤΖΗΣ








Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗΣ ΤΣΙΠ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ


Ο ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ BILL GATES ΓΙΑ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΤΣΙΠ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Σ.Λάππας: Η κυβέρνηση να δράσει για την αποσυμφόρηση των φυλακών

Σ.Λάππας: Η κυβέρνηση να δράσει για την αποσυμφόρηση των φυλακών

 
ΑΠΕ
Για αδράνεια όσον αφορά την αποσυμφόρηση των φυλακών εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού, κατηγορεί την κυβέρνηση ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας.

«Ο σημερινός θάνατος μιας κρατούμενης στη φυλακή Θήβας και η αναταραχή που ακολούθησε, ανέδειξαν ακόμα μια φορά την εκρηκτική και συνάμα επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές την ώρα της μάχης κατά της πανδημίας», δήλωσε σήμερα, προσθέτοντας ότι«έγκυροι φορείς, τόσο διεθνείς (CPT, επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης) όσο και ελληνικοί (ΔΣΑ, Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων, Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου), έχουν εκφράσει την αγωνία τους για τον συνωστισμό των κρατουμένων εν μέσω πανδημίας και έχουν προτείνει δραστικά μέτρα εκτόνωσης».

«Ακόμα και το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης της ΕΕ ασχολήθηκε με την αντιμετώπιση της πανδημίας στις φυλακές. Αντίθετα, η κυβέρνηση πνίγεται στις παλινωδίες της: αρχικά με συντονισμένες διαρροές έκανε λόγο για αποσυμφόρηση, αλλά τελικά φαίνεται να υπαναχωρεί, φοβούμενη προφανώς το πολιτικό κόστος και δεν φαίνεται να έχει κανένα σχέδιο αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των κρατουμένων και των εργαζομένων στα καταστήματα κράτησης» αναφέρει και καλεί την κυβέρνηση «να ενημερώσει τον ελληνικό λαό αν προτίθεται να προχωρήσει σε λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας και της ζωής των κρατουμένων και των σωφρονιστικών υπαλλήλων» και «να δηλώσει εάν υπάρχει ένα συγκροτημένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας στις φυλακές».

ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ: «ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ».


Αποτέλεσμα εικόνας για ναύαρχος Αντώνιος Παπαντωνίου 

ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ: «ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ».

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις στον Μάκη Βραχιολίδη από τον ναύαρχο ε.α. Αντώνη Παπαντωνίου. Ακούστε από το 12.58” ως το 35.40”
Ναύαρχος Παπαντωνίου: Όλα αυτά συμβαίνουν διότι η Ελλάδα είναι υπό κατοχή με τον νόμο του 3ου Μνημονίου τον 4336 14-8-2015. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε ένα μη κράτος το οποίο δεν έχει δικαίωμα να εκφράσει καμία πολιτική βούληση, εκτός και αν έχει την έγκριση των κυριάρχων δυνάμεων επ’ αυτής (της Ελλάδος).
• Αυτό που λέτε είναι εξαιρετικά σημαντικό. Δηλαδή το τουρκικό ερευνητικό σκάφος που έφερνε βόλτες ανενόχλητο μέσα στην ελληνική θάλασσα εμείς δεν μπορούσαμε να πάρουμε απόφαση –για παράδειγμα- να το βουλιάξουμε;
Ναύαρχος Παπαντωνίου: Όχι, δεν μπορούσαμε ούτε μπορούμε. Το κράτος δεν ανήκει σε μας, ανήκει στην ΕΕ και κυρίως στη Γερμανία. Η χώρα μας είναι περιουσιακό στοιχείο της Γερμανίας.
• Δηλαδή θα πάρουμε εντολή από τη Γερμανία για το αν θα χτυπήσουμε τους Τούρκους;
Ναύαρχος Παπαντωνίου: Βεβαίως, διότι είμαστε περιουσιακό της στοιχείο. Δεν είναι δυνατόν το περιουσιακό στοιχείο της Γερμανίας, εμείς να το κάνουμε ό,τι θέλουμε, με ενδεχόμενο να απομειωθεί η αξία του. Αυτό απαγορεύεται. Όταν είσαι υπό κατοχή κάποιου τρίτου δεν έχεις κανένα δικαίωμα.


• Έχει δηλαδή μπει η μπότα της Γερμανίας για μια ακόμη φορά στη χώρα μας και πλέον αποφασίζει η ίδια η Γερμανία για τα πάντα…
Ναύαρχος Παπαντωνίου: Απλώς αυτή τη φορά δεν φαίνεται διότι δεν κυκλοφορεί στρατιώτες των SS ούτε τα πάντσερ. Κυκλοφορεί η γραβάτα, το κοστούμι και το laptop. Αυτή είναι η διαφορά αλλά αυτή η κατοχή είναι χειρότερη.
Διότι τότε κ. Βραχιολίδη δεν είχαμε εκχωρήσει την ηλεκτρική εταιρεία ή το αεροδρόμιο ή το λιμάνι με υπογραφή. Δεν είχαμε κάνει τότε κάποια σύμβαση με κάποια εκχώρηση, τότε οι Γεμανοί είχανε εισβάλει και είχαν καταλάβει όλη την Ελλάδα. Μέχρι εκεί. Ό,τι είχαν αρπάξει ήταν de facto, τώρα τους έχεις δώσει και χαρτί ότι τους το εκχώρησες.
Και αυτό είναι χειρότερο από τον Τσολάκογλου τον τότε. Με αυτές τις παράνομες υπογραφές που έβαλαν το 2010 και συνεχίζονται σήμερα άλλαξε η δομή του ελληνικού κράτους με την παρουσία τρίτου. Τότε λοιπόν πραγματοποιήθηκε πραξικόπημα, με την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας αμετάκλητα και άνευ όρων. Χαρακτηριστικά ο κ. Κασιμάτης λέει ότι ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο δεν το υπογράφεις αυτό. Με αυτή την παράνομη υπογραφή το αποτέλεσμα ήταν να μεταβάλλουν το πολίτευμα από προεδρευομένη δημοκρατία σε δικτατορία.
Η κατοχή de jure ήρθε με το 3ο μνημόνιο του Τσίπρα και την εφαρμογή του νόμου 4336 14-8-2015 και στην 1014 σελίδα θα διαβάσει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει καμία απόφαση (και για εθνικά της θέματα) αν προηγουμένως δεν συναινέσει το ΔΝΤ , Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα.
• Άρα μας λέτε ότι αυτή η υπογραφή που βάλανε δεν αφορούσε μόνο στα οικονομικά θέματα του Μνημονίου, αλλά αφορούσε στα εθνικά μας κυριαρχικά μας δικαιώματα. Να μην μπορούμε δηλαδή να πάρουμε μια απόφαση να χτυπήσουμε ένα πλοίο της Τουρκίας ή ένα αεροσκάφος , ακόμη και πάνω από την Ακρόπολη να περάσει;
Ναύαρχος Παπαντωνίου: Αρκεί μόνον η ανάγνωση της παραγράφου που σας είπα. Είναι ο Ν. 4336 14-8-2015 ΦΕΚ94Α §γ, στη σελίδα 1014. Ντρέπομαι και γι’ αυτούς που φοράνε στολή.
• Εσείς τι θα κάνατε αν ήσασταν στη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ;
Ναύαρχος Παπαντωνίου: Θα εφάρμοζα τα σχέδια που υπάρχουν από τον καιρό της ειρήνης. Σε όλες τις διαδικασίες σε περιόδους κρίσεως ή πολέμου υπάρχει φάκελος που αναφέρει τι ενέργειες να κάνεις ανάλογα με τον συναγερμό, αν είναι πράσινος, πορτοκαλί ή κόκκινος. Αυτός ο φάκελος έχει μέσα συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να γίνουν.
Δεν ρωτάς πρωθυπουργό και κανέναν άλλον, εφαρμόζεις διαταγές που είναι από τον καιρό της ειρήνης. Κάποτε υπήρχε ο φάκελος αυτός με την ένδειξη «Σχέδιο Ε», τώρα μπορεί να έχει μεταβληθεί, αλλά πάντα υπάρχει. Διαβάζω τον φάκελο και ενεργώ. Δεν πάω να στηθώ, όπως τότε στα Ίμια δύο ναύαρχοι πήγαν στο γραφείο της ιδιαιτέρας του κ. Σημίτη περιμένοντας διαταγές.
• Αυτό λέτε να έγινε και με τον νέο αρχηγό του ΓΕΕΘΑ;
Ναύαρχος Παπαντωνίου: Το ίδιο ακριβώς κάνανε και τώρα. Και δεν ντρέπονται να φοράνε στολή.
• Λέτε δηλαδή ναύαρχε ότι ο αργηγός ΓΕΕΘΑ έπρεπε να ενεργήσει χωρίς να περιμένει τι θα του πει ο κ. Πέτσας ή ο κ. Γεραπετρίτης;
Ναύαρχος Παπαντωνίου: Δεν περιμένεις εντολή από κανέναν, τον φάκελο θα ανοίξεις, διαφορετικά πήγαινε σπίτι σου.

Γ. Κοντογιώργης : Η νέα πραγματικότητα , οι προκλήσεις και οι κίνδυνοι με το τέλος της Πανδημίας


Γ. ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ: 

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΞΕΦΡΑΖΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΗΤΑΝ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΧΙ ΤΟ ΜΟΝΑΡΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΞΑΝΑ ΑΝΑΠΟΤΡΕΠΤΑ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΩΣ Η ΡΙΖΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΠΗΓΗ: ΔΙΩΝΝΗ



Ο καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Γιώργος Κοντογιώργης μιλώντας στον 98.4 , προσέγγισε το ζήτημα το πώς η συσπείρωση των κοινωνιών σήμερα γύρω από τις πολιτικές ηγεσίες , ελέω της παγκόσμιας διάστασης της πανδημίας του κορωνοιού , αποτελεί την έναρξη κοινωνικών διεργαισών με το τέλος του «συναγερμού» για την νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται , όπου κυρίαρχα η εργασία και μάλιστα η εξαρτημένη μετατρέπεται ραγδαία σε υπηρεσία έργου.

Το αν οι κοινωνίες θα οδηγηθούν βιαίως στο νέο μετασχηματισμό ή με διαδικασίες όπου οι ίδιες θα έχουν κυρίαρχο ρόλο , ιδίως μπέσα από διαδικτυακές δημοκρατικά οργανωμένες «τεχνολογικές Πνύκες» που έτσι όμως θα ενδυναμώνουν την έννοια του έθνους σε ένα διατύπωσε, είναι το ανοιχτό στοίχημα.
Όπως είπε ο κ. Κοντογιώργης, τέτοιοι ριζικοί μετασχηματισμοί, όπως αυτός που επέρχεται με το πέρας του συναγερμού για την πανδημία, αρχικά οδηγούν σε πισωγύρισμα τις κοινωνίες, αλλά είναι πολύ πιθανό παρά τον κίνδυνο για βίαιες μετατροπές, επειδή οι κοινωνίες ιδίως στη Δύση, έχουν ξεπεράσει πλέον σε ικανότητα και προοπτική τα πολιτικά τους συστήματα, να οδηγηθούμε σε μια νέα πραγματικότητα προς όφελος των κοινωνιών , διαφορετικά το κύμα ανεργίας και φτώχειας μετά την πανδημία , μπορεί να οδηγήσει σε βίαιες καταστάσεις και ανατροπές.


Νεκρή κρατούμενη. Εξέγερση στις φυλακές! ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ; ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΑΠΟ ΩΡΑ ΣΕ ΩΡΑ ΟΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ

Νεκρή κρατούμενη. Εξέγερση στις φυλακές! ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Εξέγερση στις φυλακές Ελαιώνα Θήβας, μετά από το θάνατο 35χρονης κρατούμενης στην Ε πτέρυγα, που βρέθηκε νεκρή το πρωί, πιθανόν από κορωνοϊό!

Συγκρατούμενες της καταγγέλουν στις "Δικογραφίες" ότι, η κρατούμενη ενδέχεται να πέθανε από κορωνοϊό, καθώς είχε πυρετό και δύσπνοια και πολύ βήχα τις προηγούμενες ημέρες, αλλά δεν την μετέφεραν σε νοσοκομείο και της χορηγούσαν Depon.

Μαζί της στο θάλαμο βρίσκονταν ακόμη 14 κρατούμενες, που καταγγέλουν ότι,χτύπαγαν την πόρτα του κελλιού, καλώντας σε βοήθεια, χωρις να αναταποκριθεί κανείς.
Οι 110 κρατούμενες της Ε πτέρυγας έβαλαν φωτιά στη φυλακή.

Ηδη σπεύδουν τα ΜΑΤ..

Θα σας ενημερώσουμε γιά τις εξελίξεις..

Κορωνοιός στις Φυλακές; "Δεν είμαστε θανατοποινίτισες"!

 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Εξέγερση και σε άλλες πτέρυγες των φυλακών Ελαιώνα Θήβας, μετά από το θάνατο 35χρονης κρατούμενης, γιά την οποία συγκρατούμενες της κατήγγειλαν ότι, είχε όλα τα συμπτώματα κορωνοϊού.
Η κατηγορούμενη γιά υποθέσεις τρομοκρατίας Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, που κρατείται στη Γ πτέρυγα των Φυλακών Ελαιώνα Θήβας κατήγγειλε ότι, πριν από περίπου ένα μήνα πέθανε κι άλλη γυναίκα εκεί και τόνισε:
"Παρά τις υποσχέσεις, γιά αποσυμφόρηση των φυλακών,λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμη. Tα νοσοκομεία δεν δέχονται ασθενείς από τις φυλακές, γιατρός δεν υπάρχει στη Θήβα. Θα έπρεπε να έχουν αποφυλακιστεί οι ευπαθείς ομάδες. Φυλακισμένες είμαστε. Οχι θανατοποινίτισες.

Εξέγερση στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας μετά τον θάνατο 42χρονης


Τελευταία Ενημέρωση 09.04.2020 12:48

Συγκρατούμενές της κατήγγειλαν ότι είχε όλα τα συμπτώματα κορoνοϊού

Εξέγερση και σε άλλες πτέρυγες των φυλακών Ελαιώνα Θήβας, μετά από το θάνατο 42χρονης κρατούμενης, γιά την οποία συγκρατούμενές της κατήγγειλαν ότι είχε όλα τα συμπτώματα κορoνοϊού. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα στον ιστότοπο dikografies.blogspot.com, η κατηγορούμενη για υποθέσεις τρομοκρατίας, Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, που κρατείται στη Γ' πτέρυγα των Φυλακών Ελαιώνα Θήβας κατήγγειλε ότι, πριν από περίπου ένα μήνα πέθανε κι άλλη γυναίκα εκεί και τόνισε: 
«Παρά τις υποσχέσεις, γιά αποσυμφόρηση των φυλακών,λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμη. Tα νοσοκομεία δεν δέχονται ασθενείς από τις φυλακές, γιατρός δεν υπάρχει στη Θήβα. Θα έπρεπε να έχουν αποφυλακιστεί οι ευπαθείς ομάδες. Φυλακισμένες είμαστε. Οχι θανατοποινίτισες».

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πρόκειται για μια 42χρονη που κρατούνταν στην 5η πτέρυγα των φυλακών, ο θάνατος της οποίας σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του ιατρού του Καταστήματος Κράτησης, αποδίδεται σε παθολογικά αίτια.

Ωστόσο έχει διαταχθεί νεκροτομή, ενώ διενεργείται έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες του θανάτου της, ο οποίος προκάλεσε αναταραχή στις φυλακές και εξέγερση ακόμα και στις άλλες πτέρυγες, καθώς οι υπόλοιπες κρατούμενες πιστεύουν ότι ο θάνατος οφείλεται στον κορονοϊό.

Σε επικοινωνία του ethnos.gr με τη γνωστή δημοσιογράφο, Μαίρη Μπενέα, ανέφερε ότι η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, υποστηρίζει ότι ο θάνατος της 42χρονης οφείλεται σε παθολογικά αίτια και δεν συνδέεται με τον κορονοϊό, όπως υποστηρίζουν στα όσα καταγγέλλουν οι συγκρατούμενές της και ότι σύντομα θα τεθεί η εξέγερση υπό έλεγχο. 


ΠΗΓΗ https://www.ethnos.gr/ellada/99042_exegersi-stis-gynaikeies-fylakes-elaiona-thibas-meta-ton-thanato-42hronis

Τα ΜΑΤ στις φυλακές τώρα...

Επέμβαση των ΜΑΤ αυτή την ώρα στις φυλακές Ελαιώνα Θήβας, για να καταστείλουν την εξέγερση των γυναικών κρατουμένων, που ξεσηκώθηκαν μετά το θάνατο 38χρονης κρατούμενης στην Ε πτέρυγα...
Οπως μας ενημερώνουν οι κρατούμενες, έχουν μπει ΜΑΤ στη φυλακή.


Κρατούμενες Ελαιώνα: "Αποφυλακίστε λόγω κορωνοϊου ασθενείς, μωρομάνες και ηλικιωμένους"!

Συνεχίζεται η εξέγερση στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θήβας, που ξέσπασε το πρωί, μετά από το θάνατο 38χρονης κρατούμενης, η οποία εμφάνισε πυρετό και δύσπνοια και έφυγε από τη ζωή μέσα στο θάλαμο της Ε πτέρυγας, μπροστά σε 20 συγκρατούμενες της, που εξέφρασαν φόβους στις "Δικογραφίες" 'οτι, ενδεχομενως να πέθανε από κορωνοϊό.

Οι κρατούμενες έβαλαν φωτιά σε στρώματα και ρούχα, ενω προκάλεσαν φθορές στα ψυγεία της φυλακής.

Στη φυλακή έχει μεταβεί εισαγγελέας, ιατροδικαστής, για να κάνει νεκροψία και νεκροτομή, καθώς και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Σε ανακοίνωση τους οι κρατούμενες αναφέρουν:

"Σήμερα, 9 Απριλίου, η κρατούμενη Αζιζελ Ντενίρογλου πέθανε στο θάλαμο της, αβοήθητη, ενω αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα και πυρετό, ενώ όλο το βράδυ εκλιπαρούσε για βοήθεια, είχε πονους στο στήθος και δεν μπορούσε να αναπνευσει.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, δεν τη θερμομέτρησαν καν και αγνοούμε τα πραγματικά αίτια του θανάτου της.

Η υπεύθυνη υπάλληλος βάρδας υπηρεσίας την απείλησε με αναφορά, γιατί την ενοχλούσε.

Το άψυχο σώμα της συγκρατούμενης μας το έσυραν έξω με σεντόνι, μπροστά στα σοκαρισμένα μάτια όλης της πτέρυγας.

Το τραγικό γεγονός έγινε στην Ε πτέρυγα, που στιβάζονται περίπου 120 άτομα.

Οι κρατούμενες εξεγέρθηκαν και η εξέγερση εξαπλώθηκε σε ολη τη φυλακή.

Πριν από ένα μήνα πέθανε μία άλλη κρατούμενη.

Η εγκληματική αδιαφορία, γιά τις κρατούμενες και την υγεία τους, έχει ως αποτέλεσμα, γιά πολλ΄΄ες κρατούμενες η έκτιση των ποινών τους, να καταληγει σε θανατική καταδίκη.

Την ευθύνηγια το θανατο της κρατούμενης την έχει η κυβέρνηση και το Υπουργείο.

Ζητάμε, να αποφυλακιστούν άμεσα ασθενείς, μωρομανες με τα παιδάκια τους και ηλικιωμένοι, που θεωρούνται ευπαθείς ομάδες, δηλαδή συνολικα το 1/3 των κρατουμένων.
  Δεν θα επιστρέψουμε στα κελια μας, μέχρι το τελος!